"Alle machines die wij nodig hebben, kunnen wij leasen"

Wat hebben een Tripple Twister, New Beat en Onion Expresse met elkaar gemeen? Het zijn allemaal landbouwmachines, bedacht en ontwikkeld door het bedrijf Hack Harvest in Kruisland. Eigenaar Willem Hack: “Het gaat bij de ontwikkeling om honderdduizenden euro’s en die hebben we natuurlijk niet zomaar op de plank liggen.” Daarom wordt het bedrijf bij deze investeringen geholpen door de Rabobank.

Rooien door heel Europa

Hack Harvest

Het werken met landbouwmachines zit de familie Hack in de genen. Al sinds begin vorige eeuw helpt zij met haar machines boeren met het zaaien en oogsten van aardappels, bieten en andere gewassen. Op dit moment runnen Willem Hack en zijn vrouw Tineke het bedrijf. Ook hun kinderen werken er.

Willem Hack: “Mijn opa is klein begonnen, maar we werken tegenwoordig door heel Europa. We hebben nu bijvoorbeeld zo’n twintig oogstmachines in Spanje voor doperwten en mais.” Dit soort landbouwmateriaal is niet altijd gewoon te koop, vertelt hij. “We hebben specifieke eisen daarom ontwerpen en bouwen we veel machines zelf. Die techniek, ik vind dat prachtig werk. Van een aantal machines hier, is er maar één in de wereld.

Willem Hack samen met één van zijn zonen.

Financial lease voor elke machine

Hack Harvest maakte vorig jaar de overstap naar de Rabobank. Tineke Hack: “We waren toen al maanden in gesprek met een andere bank. Dat duurde ontzettend lang en het was erg onpersoonlijk. Wij vinden het gewoon belangrijk dat een bank ons kent en dat we snel contact kunnen krijgen met één vaste accountmanager.” Via via kwamen Willem en Tineke uit bij de Rabobank. Tineke Hack: “Daar was het eigenlijk allemaal in een paar weken geregeld. Gewoon bij ons aan de keukentafel. Dat persoonlijke en de inhoudelijke kennis van de accountmanager heeft ons verrast, want je weet niet wat je kunt verwachten na al die ervaringen met andere banken.”

Hack Harvest

Er werden verschillende zakelijke rekeningen geopend en voor de landbouwmachines werd in goed overleg met de accountmanager gekozen voor financial lease. Willem Hack: “Het is een erg flexibele oplossing. Alles wat wij aan machines nodig hebben en zelf bouwen*, kan met financial lease gefinancierd worden. Gewoon makkelijk, zeker met de lage rente van nu.” Het bedrijf heeft nu voor bijna twintig machines financial lease en het volgende leasecontract is in aantocht.

*Hack Harvest verkoopt de machine die zij hebben gebouwd aan Rabo Lease. Vervolgens leasen zij die voor een vast bedrag per maand terug. Zo spreiden zij de investeringskosten.

In de werkplaats staat een gigantisch groen gevaarte. “Hier hebben we ook al een naam voor, de Overload”, vertelt Willem Hack trots. Er wordt nu nog hard aan gesleuteld door de mannen van Hack Harvest, want de machine moet over veertien dagen al de eerste aardappels kunnen verladen. “Ik schat de kosten tussen de drie en de vier ton, dus deze gaat ook weer in de lease bij de Rabobank.”

Snel weten wat financial lease per maand kost?

Bent u benieuwd wat een machine leasen per maand kost? U berekent het eenvoudig online. Log in en vul de gegevens in. U kunt hier ook meteen een leaseofferte aanvragen, zodat u uw bedrijfsmiddel al direct kunt bestellen bij uw leverancier. Toch nog vragen? Bel ons gerust.

Lees meer over financial lease

Contact

Rabobank