Kenmerken van lease

Alle informatie over lease op een rij

Welke leasevormen zijn er

Bij de Rabobank least u met financial lease. Met deze vorm van financieren bent u vanaf de eerste dag eigenaar van het bedrijfs- of transportmiddel. U bepaalt zelf waar u het middel aanschaft. Vervolgens betaalt u iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Bekijk hier de kenmerken:

Vergelijk de belangrijkste kenmerken:

Financial lease
Voor bedrijfswagens

Ja

Voor bedrijfsmiddelen

Ja

Eigendom tijdens de looptijd

Ja

Eigendom na de looptijd

Ja

Inclusief onderhoud, reparaties en verzekeringen

Ja

Mogelijk fiscale voordelen Meer informatie hierover vindt u onderaan deze pagina.

Ja

Geen restwaarde risico*

Ja

*Restwaarde risico is het risico dat het bedrijfsmiddel aan het einde van de looptijd minder waard is dan u vooraf had ingeschat. Bij financial lease is het bedrijfsmiddel uw eigendom daarom heeft u ook het restwaarde risico.

Wat is lease

Lease is een vorm van financieren, bedoeld voor bedrijfs- of transportmiddelen. Met lease is het bedrijfsmiddel van u. Hier staat tegenover dat u gedurende de looptijd iedere maand een afgesproken bedrag betaalt aan rente en aflossing, of een maandelijks bedrag voor de huur. Het verschil hierin wordt bepaald door de leasevorm die u kiest. De looptijd is afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel.

Met lease hoeft u dus niet ineens het volledige bedrag te betalen voor het bedrijfsmiddel dat u nodig heeft

Wat kan ik leasen

U kunt de meest uiteenlopende bedrijfsmiddelen leasen. Denk daarbij aan landbouwmachines, vrachtwagens, opleggers, heftrucks, fitnessapparatuur of machines. Het is mogelijk om zakelijke personenauto’s en bestelwagens te leasen. En ook innovatieve bedrijfsmiddelen behoren tot de mogelijkheden. Om een bedrijfsmiddel te kunnen leasen, moet het voldoen aan de volgende kenmerken:


  • Het bedrijfsmiddel is roerend. Dit wil zeggen dat het verplaatsbaar is.
  • Het is uniek identificeerbaar, bijvoorbeeld door een kenteken of serienummer.
  • Het bedrijfsmiddel is zelfstandig. Het kan dus op zichzelf functioneren en maakt geen deel uit van een groter geheel. U kunt dus bijvoorbeeld een r>vrachtwagen leasen, maar niet alleen de motor.
Voor wie is lease

Lease is geschikt voor vrijwel alle ondernemers. Of u nu een starter bent of een doorgewinterde ondernemer met miljoenenomzet.

Wat kost lease

De kosten van financial lease worden per aanvraag bepaald. Deze kosten zijn onder andere afhankelijk van het bedrijfsmiddel, uw financiële situatie en de hoogte van de rente. Daarnaast heeft u zelf invloed op uw maandbedrag, bijvoorbeeld door een langere of kortere looptijd te kiezen. Het is ook mogelijk om voor een slottermijn te kiezen. Dit is een bedrag dat aan het einde van de looptijd nog openstaat.

Hoe werkt het aanvragen van lease
  • U kunt direct uw maandbedrag berekenen en uw weet binnen één minuut of u kunt leasen.
  • U kunt online financial lease aanvragen als u een zakelijke rekening van de Rabobank heeft.
  • Weet u zeker dat lease bij u past, dan kunt u direct online aanvragen. U beoordeelt zelf of dit een passende financieringsvorm is voor uw situatie. Hou daarom rekening met de voorwaarden in uw lease overeenkomst en wat de gevolgen voor u zijn tijdens de looptijd.

Open eerst een zakelijke rekening

Fiscale voordelen van lease

Bij financial lease bent u eigenaar van het bedrijfsmiddel. Deze komt op uw balans te staan. Daardoor komt u mogelijk in aanmerking voor investeringsaftrek. Uw accountant of boekhouder kan u vertellen of u hiervoor in aanmerking komt en hoeveel dit u zou kunnen opleveren.