Deze ondernemers financieren hun groei met lease

Lease is vaker mogelijk dan je denkt. Het is niet alleen een logische oplossing voor de financiering van transportmiddelen, maar voor vrijwel alle bedrijfsmiddelen. Lees de verhalen van drie ondernemers die voor lease kozen om hun bedrijf te laten groeien.

Klantverhalen Lease - Van Giessel Slijptechnieken - Wilfred Buijzen

Wie: Wilfred Buijzen
Bedrijf: Van Giessel Slijptechnieken
Gevestigd in: Tholen (Zeeland)
Wat: Productie en slijpen van gereedschappen voor de metaal-, hout en kunststofindustrie
Investeringsdoel: Slijpmachines

De behoefte aan een nieuwe slijpmachine van ongeveer € 200.000 was voor Wilfred Buijzen aanleiding om de mogelijkheden van lease te verkennen. "Ik had in 2011 het bedrijf net overgenomen en had in die tijd weinig eigen geld. Daarom stelde mijn accountant voor om de machine te leasen. Zo hoefde ik zelf geen grote investering te doen."

Buijzen vroeg bij verschillende partijen een offerte op. "Het maandbedrag bij de Rabobank was uiteindelijk niet het gunstigst, maar het scheelde nauwelijks. Daarnaast gaat het ook om vertrouwen en gunnen. Ik voelde me gesteund en geholpen bij de Rabobank, dat was elders niet zo."

“Ik kan het maandbedrag in de hand houden door zelf de looptijd te bepalen. En ik hoef zelf geen grote investering te doen.”

Binnen twee dagen lag de leaseofferte op de mat

Twee jaar later was het bedrijf toe aan een extra slijpmachine. Meteen vroeg Buijzen weer naar de mogelijkheden van lease. "Het is een prettige constructie. Ik kan het maandbedrag in de hand houden door zelf de looptijd te bepalen. En ik hoef zelf geen grote investering te doen."

Twee dagen later lag de leaseofferte op de mat en kon de slijpmachine van meer dan € 400.000 besteld worden. "Als ik mijn spaargeld had moeten gebruiken, dan slaap ik daar minder goed van. Nu kan ik dat geld achter de hand houden. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren. Met lease speel ik op safe."

Klantverhalen Lease - Paardenkliniek - Linda de Weert

Wie: Linda de Weert
Bedrijf: Paardenkliniek de Postbaan
Gevestigd in: Rucphen (Noord-Brabant)
Wat: Paardenkliniek die door heel Nederland geblesseerde en zieke paarden onderzoekt en behandelt
Investeringsdoel: röntgenapparaat en medisch laserapparaat

Bij de paardenkliniek van Linda de Weert ontstond in 2016 de vraag om een nieuw röntgenapparaat ter waarde van ongeveer € 40.000. De Weert besloot voor dit apparaat een online leaseaanvraag te doen bij de Rabobank. “Dat ging wel heel erg snel”, vertelt zij lachend. “Ik had de volgende dag al een offerte waarop precies stond wat het per maand zou kosten met verschillende looptijden."

"Als ik mijn spaargeld had moeten gebruiken, dan slaap ik daar minder goed van. Nu kan ik dat geld achter de hand houden.”

Volgende investering al in aantocht

Later informeerde De Weert voor een andere medisch apparaat nog naar de leasemogelijkheden bij de fabrikant: "Zij hadden veel gegevens nodig en het duurde allemaal lang. De Rabobank weet natuurlijk al wie ik ben, dus daar hoefde ik voor mijn röntgenapparaat toen maar een paar dingen in te vullen. Dat voelt vertrouwd. Ik ben ook al heel mijn leven klant."

Intussen heeft De Weert haar zinnen alweer gezet op de volgende investering. “Ik heb laatst een tijdje met een laserapparaat gewerkt. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld peesblessures van paarden sneller genezen en die komen erg vaak voor. Met financial lease kunnen we dit apparaat betalen, anders hebben we eerst veel spaargeld nodig.”

Klantverhalen Lease - Hack Harvest - Willem Hack

Wie: Willem en Tineke Hack
Bedrijf: Hack Harvest
Gevestigd in: Kruisland (Noord-Brabant)
Wat: Agrarisch loonwerkbedrijf, gespecialiseerd in het zaaien en oogsten van conserven
Investeringsdoel: landbouwmachines

Willem en Tineke Hack van het agrarisch loonwerkbedrijf Hack Harvest hebben al bijna twintig machines gefinancierd via lease. Het volgende leasecontract is alweer in de aantocht. Enkele jaren geleden stapten ze over naar de Rabobank. Tineke Hack: “Wij vinden het gewoon belangrijk dat een bank ons kent. De persoonlijke en de inhoudelijke kennis van de accountmanager heeft ons verrast.” Voor de landbouwmachines werd in goed overleg met de accountmanager gekozen voor lease.

“Alles wat wij aan machines nodig hebben, kan met lease gefinancierd worden.”

Willem en Tineke Hack kozen een niet-alledaagse oplossing voor de specifieke machines die Hack Harvest bouwt. Het bedrijf verkoopt de machine die zij hebben gebouwd aan Rabo Lease. Vervolgens leasen zij die voor een vast bedrag per maand terug. Willem Hack: “Het is een erg flexibele oplossing. Alles wat wij aan machines nodig hebben en zelf bouwen, kan met lease gefinancierd worden. Gewoon makkelijk, zeker met de lage rente van nu.”

Financial Lease - Hack Harvest

Wat kost financial lease per maand?

Ben je benieuwd wat een bedrijfsmiddel leasen per maand kost? Je berekent het eenvoudig online. Log in en vul de gegevens in. Je kunt hier ook meteen een leaseofferte aanvragen, zodat je het bedrijfsmiddel al direct kunt bestellen bij de leverancier. Toch nog vragen? Bel ons gerust.

Lees meer over financial lease