Personeel aannemen

Waar moet u aan denken?

Investeren in personeel is investeren in het belangrijkste kapitaal van uw bedrijf. Wanneer u personeel wilt aannemen komt daar veel bij kijken. En als uw bedrijf verder gaat groeien is het handig om te weten of alles goed geregeld is voor uw personeel. Hier vindt u de laatste regelgeving en aandachtspunten op een rij.

Uw bedrijf is in ontwikkeling. U overweegt om personeel aan te nemen om verder te kunnen groeien. En u denkt na over uw personeelsbeleid. Wilt u vast personeel aannemen of gaat u met een uitzendbureau werken?


Goed personeel levert uw bedrijf veel op, maar vraagt ook om een investering. Om een goede keuze te maken, heeft u inzicht nodig in de kosten.

1. De beloning van uw personeel

In eerste instantie kost het aannemen van personeel u natuurlijk salaris en vakantiegeld. Daarnaast zijn er de indirecte loonkosten zoals reiskostenvergoeding, opleidingskosten, verzekeringen en pensioenkosten.

2. Premies, belastingen en loonadministratie

De loonkosten van uw personeel liggen tussen 23% en 30% hoger dan het brutoloon dat uw werknemer ontvangt. Als werkgever draagt u loonbelasting en premies af via de Belastingdienst. Daarnaast moet uw administratie worden ingericht voor salarisverwerking en loonstroken.

3. Nieuwe werkplekken

Meer personeel betekent ook dat u meer ruimte nodig heeft. Misschien wel een nieuw kantoorpand met bureaus en stoelen, maar ook ICT-voorzieningen of werkkleding horen bij de eerste investeringen.

Meer weten over personeel aannemen?

Wij helpen u graag bij het in beeld brengen van de financiële kant van de zaak bij het aannemen van personeel en bij het in kaart brengen en het afdekken van de risico’s. Laat uw gegevens achter, dan bellen wij u terug voor een vrijblijvend gesprek.

Bel mij terug

Goed personeelsbeleid helpt om ervaren medewerkers aan boord te houden en talentvolle nieuwe medewerkers aan te trekken. Met de juiste zorg voor uw personeel kunt u samen de beoogde groei van uw onderneming waarmaken. Wij helpen u graag om alles goed te regelen voor uw personeel.

De nieuwe ArboWet

Vanaf 1 juli 2017 is de Arbowet gewijzigd. Met nieuwe regels voor bedrijfsartsen, een duidelijke rol voor preventiemedewerkers en een Arbo-basiscontract. Daarnaast is de Arbowet gericht op een actieve rol van de werkgever om ziekte en verzuim in de toekomst nog beter te voorkomen.

Alle informatie staat hier in de Toolkit Nieuwe Arbowet.

Nog geen Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)?

Sinds 1994 is ieder bedrijf met personeel verplicht te inventariseren of het werk gevaarlijk of ongezond kan zijn. Zijn er dagelijkse risico’s? Dan kunt u in een RI&E vastleggen hoe de medewerkers daarmee om moeten gaan. U kunt de RI&E eenvoudig zelf opstellen in vijf stappen.

Pensioen voor uw personeel

Goed zorgen voor uw personeel betekent ook dat u meedenkt over later. Op elk moment kunt u een collectief pensioen contract afsluiten voor uw personeel.. Pensioen opbouwen kan met het Rabo BedrijvenPensioen, ontdek in het filmpje of het Rabo BedrijvenPensioen bij u past.

Adviesgesprek personeel

Of u nu extra bestedingsruimte nodig heeft voor nieuw personeel of op zoek bent naar de juiste verzekeringen of pensioen voor uw medewerkers. Onze adviseurs brengen graag de mogelijkheden in kaart. Zodat u zich kunt richten op ondernemen.

Controle over personeelskosten

Naast salaris hebben uw medewerkers ook een prettige werkplek nodig en de juiste middelen om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe bureaus, een leaseauto of opleidings-budgetten. Vaak zijn deze investeringen prima te overbruggen met extra werkkapitaal.

Verzuimverzekering

  • behandelingen die de bedrijfsarts voorstelt zijn verzekerd
  • vergoeding van verzuimbegeleiding en re-integratie
  • één aanspreekpunt voor verzuim

Zorg voor uw personeel en uzelf

De extra mensen in uw bedrijf kunnen veel werk uit handen nemen. Maar er kan natuurlijk ook wat mis gaan. Wat als een medewerker schade veroorzaakt of langdurig ziek wordt? Om te voorkomen dat de kosten hoog oplopen kiezen veel ondernemers voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstand- en verzuimverzekering. Wij helpen u graag met het kiezen van de verzekeringen die bij u passen.

Contact

Rabobank