Rabo&Co

U wilt als zakelijke klant uw plan financieren. Onze co-financiers (vermogende klanten en professionele investeerders) willen daar graag bij helpen. Via Rabo&Co brengen wij uw financieringsaanvraag en dat vermogen samen.

 • Voor financieringsaanvragen vanaf € 205.000.
 • Rentekorting van 0,25% over het deel van de lening dat door de co-financiers wordt gefinancierd.
 • Geen co-financier geïnteresseerd? Dan zorgt de Rabobank voor 100% van uw financiering.

Wat is Rabo&Co?

Rabo&Co is een manier voor u en voor ons om geld aan te trekken voor uw financieringsaanvraag. Met deze vorm van kredietverlening aan zakelijke klanten grijpen wij als Rabobank terug naar de coöperatieve gedachte: Rabobankklanten die elkaar helpen groeien.

Wij financieren uw lening voor minimaal 51%. Onze co-financiers voor maximaal 49%. De co-financiers die hieraan deelnemen, krijgen daarmee een nieuwe mogelijkheid om hun vermogen aan te wenden.

Worden er geen co-financiers gevonden om uw lening te financieren dan zorgt de Rabobank voor uw volledige financiering. U ontvangt in die situatie niet de rentekorting van 0,25%.

Waarom deelnemen?

Met Rabo&Co profiteert u van een rentekorting over het deel van de financiering dat de co-financiers verstrekken. U betaalt verder geen extra kosten.

De belangrijkste criteria voor deelname zijn:

 • Uw onderneming bestaat minimaal drie jaar, en heeft de afgelopen twee jaar geen verlies geleden.
 • Uw financieringsaanvraag is door de Rabobank goedgekeurd.

Bespreek met uw accountmanager of uw financiering geschikt is voor Rabo&Co.

Hoe werkt het aanvragen

Een Rabo&Co financiering start met een reguliere financieringsaanvraag via Rabobank.nl of uw accountmanager. In het persoonlijk gesprek kijken we samen of wij uw plannen kunnen financieren en of Rabo&Co hierbij een optie is.

Lees meer over het aanvragen van een financiering

Kiest u in het gesprek voor Rabo&Co dan regelen wij dat u kunt deelnemen aan Rabo&Co. Wij plaatsen uw lening op het platform van Rabo&Co. Co-financiers die toegang hebben gekregen tot het platform, kunnen gedurende vijf werkdagen op uw lening inschrijven. Op deze manier kan maximaal 49% van uw lening door co-financiers worden gefinancierd. Na die vijf werkdagen maken we een aanvullende overeenkomst op tussen u, de co-financiers en de Rabobank. Wordt er maar voor een deel van de lening ingeschreven, dan financiert de Rabobank het resterende deel. U ontvangt over dit resterende deel dan niet de rentekorting.

De co-financier die u samen met ons financiert, krijgt geen belang in uw onderneming en heeft geen zeggenschap over uw bedrijf. De Rabobank administreert en beheert de lening van de co-financier. Uw accountmanager blijft voor de Rabo&Co- lening uw aanspreekpunt.

Kenmerken van de Rabo&Co lening

 • Looptijd van minimaal één jaar.
 • De rente verandert niet gedurende de looptijd van de lening.
 • U ontvangt een korting op de rente voor het leningdeel dat door de co-financier wordt gefinancierd.
 • U betaalt rente en aflossing aan de Rabobank.

Overleg met uw accountmanager of uw financieringsaanvraag in aanmerking komt voor Rabo&Co en onder welke voorwaarden.

Zodra uw lening op het platform van Rabo&Co verschijnt, kunnen onze co-financiers een aantal bedrijfsgegevens van u zien:

 • Uw bedrijfsnaam en het totale bedrag dat u wilt lenen.
 • Het bedrag dat we aanbieden aan co-financiers.
 • Het rentepercentage inclusief de korting.
 • Eventueel een rapport waarin de gegevens staan die u bij ons hebt aangeleverd voor uw financieringsaanvraag. Dit zijn onder andere uw jaarcijfers, prognoses en achtergronden.

Alle co-financiers met toegang tot Rabo& Co hebben een deelnameovereenkomst getekend met daarin een geheimhoudingsverklaring ten aanzien van uw gegevens.

Contact

Rabobank