Rabo&Co

U wilt als zakelijke klant uw plan financieren. Onze vermogende klanten willen daar graag bij helpen. Via Rabo&Co brengen wij uw financieringsaanvraag en dat vermogen samen.

 • Voor financieringsaanvragen vanaf € 205.000.
 • Rentekorting van 0,25% over het deel van de lening dat door onze vermogende klanten wordt gefinancierd.
 • Geen vermogende klanten geïnteresseerd? Dan zorgt de Rabobank voor 100% van uw financiering.

Wat is Rabo&Co?

Rabo&Co is een manier voor u en voor ons om geld aan te trekken voor uw financieringsaanvraag. Met deze vorm van kredietverlening aan zakelijke klanten grijpen wij als Rabobank terug naar de coöperatieve gedachte: Rabobankklanten die elkaar helpen groeien. Wij financieren uw lening voor minimaal 51%. Onze vermogende klanten voor maximaal 49%.
De vermogende klanten die hieraan deelnemen, krijgen daarmee een nieuwe mogelijkheid om hun vrij belegbaar vermogen aan te wenden. Worden er geen vermogende klanten gevonden om uw lening te financieren dan zorgt de Rabobank voor uw volledige financiering. U ontvangt in die situatie dan niet de rentekorting van 0,25%.

Waarom deelnemen?

Met Rabo&Co profiteert u van een rentekorting over het deel van de financiering dat de vermogende klanten verstrekken. U betaalt verder geen extra kosten.

De belangrijkste criteria voor deelname zijn:

 • Uw onderneming bestaat minimaal drie jaar, en heeft de afgelopen twee jaar geen verlies gemaakt
 • Uw financieringsaanvraag is door de Rabobank goedgekeurd

Bespreek met uw accountmanager de overige voorwaarden voor deelname aan Rabo&Co.

Hoe werkt het aanvragen

Een Rabo&Co financiering start met een reguliere financieringsaanvraag via Rabobank.nl of uw accountmanager. In het persoonlijk gesprek kijken we samen of wij uw plannen kunnen financieren en of Rabo&Co hierbij een optie is.

Lees meer over het aanvragen van een financiering

Kiest u in het gesprek voor Rabo&Co dan regelen wij dat u kunt deelnemen aan Rabo&Co en plaatsen uw lening op het platform van Rabo&Co. Vermogende klanten die toegang hebben gekregen tot het platform, kunnen gedurende vijf werkdagen op uw lening inschrijven. Op deze manier kan voor maximaal 49% van uw lening door vermogende klanten worden gefinancierd. Na die vijf werkdagen maken we een aanvullende overeenkomst op tussen u, de vermogende klant en de Rabobank. Wordt er maar voor een deel van de lening ingeschreven, dan financiert de Rabobank het resterende deel. U ontvangt over dit resterende deel dan niet de rentekorting.

De vermogende klant krijgt geen belang in uw onderneming en heeft geen zeggenschap over uw bedrijf. De Rabobank administreert en beheert de lening van de vermogende klant aan u. Uw accountmanager blijft voor de Rabo&Co lening uw aanspreekpunt.

Kenmerken van de Rabo&Co lening

 • Looptijd van minimaal één jaar.
 • De rente verandert niet gedurende de looptijd van de lening.
 • U ontvangt een korting op de rente voor het leningdeel dat door de vermogende klant wordt gefinancierd.
 • U betaalt rente en aflossing aan de Rabobank.

Overleg met uw accountmanager of uw financieringsaanvraag in aanmerking komt voor Rabo&Co en onder welke voorwaarden.

Zodra uw lening op het platform van Rabo&Co verschijnt kunnen onze vermogende klanten die zijn toegelaten tot Rabo&Co een aantal bedrijfsgegevens van u zien:

 • Uw bedrijfsnaam en het totale bedrag dat u wilt lenen.
 • Het bedrag dat we aanbieden aan vermogende klanten.
 • Het rentepercentage inclusief de korting.
 • Een rapport waarin de gegevens staan die u bij ons hebt aangeleverd voor uw financieringsaanvraag. Dit zijn onder andere uw jaarcijfers, prognoses en achtergronden.

De vermogende klanten die toegang hebben tot Rabo&Co voldoen allen aan het criterium van minimaal € 1 miljoen vrij belegbaar vermogen. Ook hebben zij allen een deelnameovereenkomst getekend met daarin een geheimhoudingsverklaring ten aanzien van uw gegevens.

Contact

Rabobank