Met een rekening courant krediet kun je rood staan op je betaalrekening binnen de afgesproken limiet. Met deze extra ruimte kun je bijvoorbeeld investeren in voorraden, inventaris of debiteuren. Twijfel je of dit bedrijfskrediet het juiste product is? Geen zorgen. Bij de Rabobank bespreek je met een adviseur welke financiering bij je bedrijf past.

extra investeringsruimte persoonlijk gesprek zichtbaar in Bankieren App

Financiering aanvragen
Doorgaan met je aanvraag

Wat is een rekening courant krediet?

Een rekening courant krediet is een zakelijk krediet met een vrij opneembaar bedrag. Hiermee kun je rood staan op je betaalrekening. Binnen de afgesproken limiet kun je geld opnemen en bijstorten wanneer je dat wilt. De extra financiële ruimte gebruik je bijvoorbeeld om te investeren in voorraden, inventaris en debiteuren.

Eerst even sparren

Veel ondernemers vinden het fijn om eerst even met een adviseur te praten voor ze een aanvraag starten. Jij ook? Maak dan een afspraak om vrijblijvend met ons te sparren over je plan.

Even sparren

Belangrijk om te weten over een rekening courant krediet

Kenmerken
Een rekening courant krediet is vrij opneembaar binnen de afgesproken limiet.De looptijd is in overleg.Je betaalt variabele maandlasten: afhankelijk van het bedrag dat je hebt opgenomen en de stand van de rente.Voor de financiering van een zakelijk krediet zijn meestal zekerheden nodig. Denk daarbij aan onroerend goed, voorraden of machines. Kun je niet meer aan uw betalingsverplichtingen voldoen, dan kunnen wij hierop beslag leggen.
Onderdeel van de aanvraag is een toetsing bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). 

 

Looptijd en aflossen

Wij spreken samen de looptijd af van het zakelijk krediet. Binnen deze periode kun je vrij geld opnemen binnen de afgesproken limiet. We maken samen afspraken over het weer aanvullen van het krediet. Het zakelijk krediet loopt tot wederopzegging. Zowel de ondernemer als de Rabobank kan het krediet opzeggen.

Kosten

Een rekening courant krediet heeft altijd een variabele rente. Met een variabele rente profiteer je eventueel van een dalende rente, maar moet je het ook kunnen opvangen als de rente stijgt. Je betaalt de afgesproken rente over het deel van je kredietlimiet dat je daadwerkelijk gebruikt.

Onze adviseur legt graag aan je uit waar wij naar kijken bij het bepalen van je rentetarief en hoe dit is opgebouwd.

Lees meer over de kosten van rekening courant krediet

Euribor

Vanaf januari 2018 wordt de rente op rekening courant kredieten gebaseerd op Euribor.

Lees meer over rente op basis van Euribor

Voorwaarden

Als je een zakelijk krediet wilt aanvragen, lees dan vooraf de voorwaarden van het product. Je kunt de voorwaarden hieronder downloaden.

Lees de algemene voorwaarden bedrijfsfinancieringen (PDF)

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Financiering aanvragen