Werkkapitaal voor zzp’ers

Veel zzp’ers schieten klussen voor uit eigen zak. Tot op zekere hoogte is dat voor de meeste goed betaalbaar, maar voor de grote opdrachten kan extra werkkapitaal handig zijn. Daarom vroeg zzp’er Edwin Heeres van Heeres Services dit aan bij zijn Rabobank. “Ik had verwacht dat ik echt stapels papier zou moeten aanleveren, maar eigenlijk waren er alleen een aantal cijfers nodig die ik online kon aanleveren. De rest kon ik persoonlijk bespreken met de accountmanager.”

All-round technicus

Edwin is ruim zestien jaar zzp’er en werkt bij de meest uiteenlopende bedrijven als mechanisch onderhoudsspecialist. De ene week is hij gestationeerd bij voedselfabrikanten en de andere keer werkt hij bijvoorbeeld aan machines die kerosine en andere petrochemie produceren. Edwin Heeres: “Het is mooi om bij al die bedrijven achter de schermen te mogen kijken. Ik was laatst bijvoorbeeld in een fabriek waar per jaar 500.000 plastic doppen voor sauzen worden gemaakt.” Gaat er iets mis met dit soort productielijnen, dan gaat dus bij Edwin Heeres de telefoon over.

Passend gefinancierd

Om materialen en gewerkte uren voor te kunnen schieten, klopte Heeres aan bij zijn Rabobank in Almere. “Daar werd er goed met mij meegedacht. In eerste instantie kwam ik namelijk voor een zakelijke lening, maar uiteindelijk bleek een krediet toch beter te passen”, aldus Heeres. Hij liep de deur uit met de zekerheid dat hij het krediet kon krijgen. “Ik heb er toen nog rustig een aantal dagen over nagedacht, voordat ik de offerte heb getekend. Maar alles bij elkaar was het in minder dan twee weken helemaal rond.”

Klaar voor de toekomst

Landbouwmachinerie, rioolzuiveringsinstallaties , de zuivelindustrie… De opdrachten blijven binnenstromen bij Edwin Heeres. “Met dit stukje extra werkkapitaal ben ik net iets vrijer in het plannen van mijn opdrachten en kan ik rustige periodes beter overbruggen.”

Ook werkkapitaal nodig?

Heeft u net als Edwin Heeres ook extra financiële ruimte nodig voor uw bedrijf? Bij de Rabobank krijgt u binnen één dag duidelijkheid over uw aanvraag. Of het nu gaat om een krediet van € 10.000 of een zakelijke lening tot € 1 miljoen. Levert u online alvast de belangrijkste cijfers en gegevens aan, dan kunnen wij u snel duidelijkheid geven.

Lees hoe het werkt

Contact

Rabobank