Rabo BedrijfsBonusRekening

Sparen met bonusrente

  • Vrij opneembaar
  • Maximum tegoed € 10 miljoen
  • Bonusrente bij kernsaldo tussen € 100.000 en € 10 miljoen *
  • Variabele rente van 0,0% **

Sparen met bonusrente

De Rabo BedrijfsBonusRekening is een zakelijke spaarrekening voor spaartegoeden tot maximaal € 10 miljoen die u minimaal een kalenderkwartaal kunt missen. De basisrente geldt voor uw gehele spaartegoed. Daarnaast berekenen wij een bonusrente over uw tegoed dat een kalenderkwartaal op de rekening heeft gestaan en minimaal € 100.000 bedraagt. Deze spaarrekening is geschikt als spaarrekening naast de Rabo BedrijfsSpaarRekening.

Kenmerken

Met de Rabo BedrijfsBonusRekening spaart u online. U kunt alleen online uw rekeninginformatie bekijken en overboekingen uitvoeren.

U kunt gebruikmaken van deze spaarrekening als u een zakelijke betaalrekening heeft bij de Rabobank met Rabo Internetbankieren. U kunt de Rabo BedrijfsBonusRekening dan direct openen. Heeft u nog geen zakelijke betaalrekening bij de Rabobank? Dan kunt u deze tegelijk met de spaarrekening aanvragen.

Rentetarieven

De rente van de Rabo BedrijfsBonusRekening bestaat uit een basisrente en een bonusrente.

Basisrente

De variabele basisrente geldt over uw gehele spaartegoed. De hoogte van deze rente is afhankelijk van de hoogte van uw spaartegoed. Wij berekenen de basisrente aan de hand van twee saldoschijven. Als uw spaartegoed groter is dan € 5 miljoen dan geldt voor uw saldodeel boven de € 5 miljoen en tot en met € 10 miljoen het rentepercentage dat hoort bij de tweede saldoschijf.

Bonusrente

Naast de basisrente berekenen wij een bonusrente over uw gehele kernsaldo tot en met € 10 miljoen. Uw kernsaldo moet dan wel minimaal € 100.000 zijn. Uw kernsaldo is het tegoed dat minimaal een kalenderkwartaal op uw spaarrekening staat (het laagste saldo in een kalenderkwartaal). In onderstaand schema ziet u de actuele rentepercentages op jaarbasis. De rentepercentages zijn onder voorbehoud van rentewijzigingen.

Rentetarieven

Basisrente
over het saldodeel
€ 0 t/m € 5.000.000 0,00%
€ 5.000.000 t/m € 10.000.000 0,00%

Bonusrente
€ 100.000 t/m € 10.000.0000,01%

*Bij een kernsaldo van minimaal € 100.000 berekenen wij bonusrente over het hele kernsaldo tot en met € 10.000.000. Het kernsaldo is het laagste saldo op de rekening in een kalenderkwartaal.

Rekenvoorbeeld kernsaldo

Op 1 januari is uw spaarsaldo € 250.000. Op 15 maart stort u € 50.000. Op de laatste dag van het kalenderkwartaal staat er dus € 300.000 op uw spaarrekening. Wij berekenen de bonusrente over € 250.000. Dat is het tegoed dat een kalenderkwartaal op de spaarrekening heeft gestaan: uw kernsaldo.

Aandachtspunten

  • U mag bij ons slechts één Rabo BedrijfsBonusRekening hebben. Daarnaast hanteren wij een maximumbedrag van € 12,5 miljoen dat u bij de Rabobank mag sparen. Dit maximum berekenen wij over uw spaartegoeden en die van de entiteiten die deel uitmaken van de groep of het samenwerkingsverband waar u deel van uitmaakt.
  • U kunt een Rabo BedrijfsBonusRekening alleen openen als u een onderneming bent die actief is in Nederland. Deze rekening kan niet worden geopend door professionele geldmarktpartijen. Wie dat zijn kunt u vinden op de site van DNB, in het ‘Besluit prudentiële regels van de Wet op het financieel toezicht’.
    > Ga naar DNB.nl

Kosten

Om een zakelijke spaarrekening te kunnen openen heeft u een zakelijke betaalrekening bij de Rabobank nodig. Daaraan zijn kosten verbonden. Voor de spaarrekening betaalt u niets.

Voorwaarden

Het is verstandig uzelf goed te informeren voordat u een spaarrekening opent. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bekijk de productkenmerken en de algemene voorwaarden die voor de Rabo BedrijfsBonusRekening gelden.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo BedrijfsBonusRekening

* De bonusrente berekenen wij over uw kernsaldo: het spaartegoed dat een kalenderkwartaal op uw spaarrekening heeft gestaan.

** Rentewijzigingen voorbehouden

Contact

Rabobank