Individueel vermogensbeheer

Individueel Vermogensbeheer

Individueel Vermogensbeheer lijkt veel op Rabo Beheerd Beleggen Exclusief: een oplossing waarbij wij je beleggingen regelen. Het verschil is dat je bij Individueel Vermogensbeheer maatwerk kunt laten opnemen in je beleggingsportefeuille.

Beleg op basis van je vermogensplanPersoonlijke adviseur en beleggingsspecialistProfiteer van wereldwijd goed gespreide beleggingsportefeuilleSpecifieke wensen mogelijk voor de invulling van je beleggingsportefeuille
Bel mij

De belangrijkste kenmerken van Individueel Vermogensbeheer

Goede spreiding

Je portefeuille bestaat uit wereldwijd gespreide aandelen en obligaties. Daarnaast spreiden we over sectoren. Goed gespreide beleggingen verlagen het risico zonder dat dit ten koste gaat van het verwachte rendement.

Inspelen op kansen

Waar nodig sturen we bij op je portefeuille. Zo kunnen we inspelen op kansen en trends zoals robotics, digitalisering en opkomende markten. Onze strategie is gebaseerd op onderzoek, analyse en innovatie. Hiermee behalen we een solide rendement.

Persoonlijk contact

Je adviseur neemt minimaal één keer per jaar de resultaten met je door en kijkt of je nog op koers ligt om je doelen te behalen. Zijn er tussentijds ontwikkelingen die invloed hebben op je doelen en portefeuille, dan neemt je adviseur of beleggingsspecialist contact me je op.

Rendement

Je rendement is afhankelijk van de samenstelling van je beleggingsportefeuille en een aantal factoren. Onze private banking specialisten vertellen je er graag meer over. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak of laat je gegevens achter, dan nemen wij snel contact met je op.

Risico’s

Met beleggen heb je kans op een hoger rendement dan met sparen. Zeker als je voor de langere termijn belegt, dan profiteer je van rendement op rendement. Je loopt echter ook een hoger risico dan met sparen. Je kunt een deel van je oorspronkelijke inleg verliezen. Maak altijd een bewuste afweging tussen de kans op een hoger rendement, de looptijd en het bijbehorende risico. Zo zorg je ervoor dat je keuzes bij jouw situatie blijven passen.

Meer over risico’s van beleggen

Als je kiest voor beleggen bij de Rabobank, dan helpen wij je graag om dat op een verstandige manier te doen. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de kenmerken en risico’s van beleggen.

Het belangrijkste risico is dat je beleggingen in waarde kunnen dalen. Dit noemen we het koersrisico. Het risico dat een onderneming waarin je belegt failliet gaat, wordt debiteuren- of kredietrisico genoemd. Bij beleggingen buiten de eurozone kan er sprake zijn van valutarisico, het risico dat je belegging minder waard wordt doordat de valuta waarin je belegt minder waard wordt. Tot slot kunnen financiële markten overdreven reageren op nieuws en gebeurtenissen, waardoor er grote koersschommelingen optreden. Dit noemen we het volatiliteitsrisico.

Door beleggingen te spreiden over verschillende producten, regio’s en sectoren, wordt het koers- en kredietrisico kleiner. Bij Individueel Vermogensbeheer doen experts dit voor je.

Meestal geldt dat hoe hoger het rendement is dat je wilt behalen, hoe hoger het risico is dat je moet nemen. Beleg je voor een doel dat verder in de tijd ligt, dan kun je meer risico nemen dan wanneer je op kortere termijn over je belegde geld wilt beschikken. De periode dat je belegt wordt beleggingshorizon genoemd.

Meer uitleg

Kosten

Aan beleggen met Individueel Vermogensbeheer zijn kosten verbonden. Welke kosten dit zijn per kwartaal, zie je hieronder:

Basisdienstverlening

Tot € 100.000 0,06% over het belegd vermogen
Tot € 500.000 0,03% over het belegd vermogen
Tot € 2.000.000 0,01% over het belegd vermogen
Meer dan € 2.000.000 0,0025% over het belegd vermogen

Portefeuillebeheer* (minimaal € 1.250)

Tot € 2.000.000 0,28% over het belegd vermogen
Tot € 5.000.000 0,24% over het belegd vermogen
Meer dan € 5.000.000 0,18% over het belegd vermogen

Meer weten over Individueel Vermogensbeheer?

Afspraak maken