60e Raad van Kinderen bij de Rabobank

Jan Bouke Wijbrandi, directeur Unicef, Rien Nagel, bestuurder Rabobank en Prinses Laurentien poseren met een cheque.

Op 15 juni werd de 60e Raad van Kinderen geïnstalleerd bij de Rabobank. In de raad leren kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar meedenken over de wereld om hen heen en ondernemingen profiteren van de creatieve denkkracht van de jeugd. In totaal adviseren ruim 1.500 kinderen van verschillende Raden van Kinderen de besluitvormers van Nederlandse ondernemingen.

Initiatief

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation (MCF) en UNICEF Nederland. MCF is in 2010 opgericht door Laurentien van Oranje en initieert en faciliteert een niet-vrijblijvende dialoog tussen besluitvormers, kinderen en jongeren. Een Raad van Kinderen bestaat meestal uit één groep uit de bovenbouw van de basisschool, kinderen van 9-12 jaar. Met dit initiatief wil MCF zo aandacht vragen voor de waarde van de denkkracht van de jeugd. Sinds 2014 slaan MCF en Unicef Nederland de handen ineen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk organisaties een Raad van Kinderen instellen. Zo krijgen kinderen structureel een stem en gezicht in besluitvorming.

Eerste bank

De Rabobank is de 60e onderneming, en eerste bank, met een Raad van Kinderen. Bedrijven als Lidl, Tata Steel, Unilever en Albert Heijn gingen de bank voor. Rabobankbestuurder Rien Nagel tekende namens de bank de samenwerkingsovereenkomst. Nagel: “Als bank hebben we een bijzondere verbinding met de samenleving. Wat verwacht de samenleving van ons, welke rol kunnen we spelen en hoe kunnen we het vertrouwen terugverdienen? Daarover willen we graag van gedachten wisselen met de kinderen uit onze raad. Daarnaast willen we hen een stem geven om mee te praten over de toekomst van Nederland en welke bijdrage de Rabobank daar volgens hen aan kan leveren.”

Aanbevelingen

Rien Nagel kreeg direct een aantal aanbevelingen van kinderraadsleden die volgens hen zouden helpen om bankieren leuker te maken. “Geef de basisschool een zakgeldspel-app om te laten zien dat de bank meer is dan een potje met geld”, aldus Jochem van de O.G. Heldringschool uit Den Haag.

Utrecht, 21-6-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn