Rabobankklant Agrico wint Ambassadeursprijs

Agrico wint Ambassadeursprijs

Aardappelcoöperatie Agrico heeft op woensdag 30 maart uit handen van minister Lilianne Ploumen de Ambassadeursprijs 2016 ontvangen. Het bedrijf uit Emmeloord heeft de prijs gekregen voor de succesvolle introductie van een nieuw aardappelras in Kenia. De Rabobank heeft de financieringsmogelijkheden voor Agrico verkend en het bedrijf in contact gebracht met mogelijke financieringspartners.

Innovatie voor boeren en consumenten

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking sprak lovende woorden over de winnaar. “Agrico heeft de productiviteit en kwaliteit van de Keniaanse aardappelteelt flink verbeterd. Bovendien is de voedingswaarde hoger, heeft het ras minder water nodig en is het een bijdrage aan de hoognodige diversificatie van de Keniaanse landbouw. Kortom, een geweldige innovatie voor de boeren, consumenten en de Keniaanse economie", aldus de minister.

Ook SolarNow en Vahali Shipyards genomineerd

Ruim dertig Nederlandse bedrijven werden door ambassades en consulaten voorgedragen. Daarvan nomineerde een jury er drie. Naast Agrico maakten twee andere Rabobankklanten kans op de Ambassadeursprijs: SolarNow met een project in Oeganda en Vahali Shipyards met een project in Servië. De drie genomineerde bedrijven presenteren zich in onderstaande korte video.

Bekijk de video op Youtube

Internationaal ondernemen bevorderen

De Ambassadeursprijs is een initiatief van de Rabobank, het ministerie van Buitenlandse Zaken en MKB Nederland. De prijs is bedoeld om internationaal ondernemen te bevorderen en te laten zien hoe de Rabobank en Nederlandse ambassades en consulaten ondernemers ondersteunen.

Utrecht, 1-4-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn