Bouwproductie Nederland stijgt vierde jaar op rij

Man met helm en man in pak kijken naar boven. Beide bevinden zich in een bouwplaats.

In de BouwUpdate leest u over de laatste ontwikkelingen in de bouwsector en blikken we vooruit. We sluiten dit jaar positief af met een forse toename in de bouwproductie en kijken uit naar de verwachte productiegroei van 4,5% in 2018.

Bouwproductie stijgt vierde jaar op rij!

De bouwproductie profiteert in 2017 maximaal van de economische groei. De vraag naar winkels, utiliteitsgebouwen en infraproductie is groot en er is gemiddeld meer optimisme onder bouwers over een omzetstijging.

Uitdagingen voor komend jaar

De verwachte groei in 2018 wordt beperkt door capaciteitsproblemen, oplopende levertijden en stijgende inkoopprijzen. Hierdoor komt de bouwsector voor verschillende uitdagingen te staan. In deze vierde kwartaalupdate leest u onder andere over: 

  • uitdagingen om productie en omzet verder te laten groeien. Het goed inspelen op capaciteitsproblemen blijft een uitdaging.
  • het werven van jongeren voor de bouwsector. Tot die tijd is de druk op de flexibele schil maximaal.
  • transformatiekansen. In toenemende mate gaat het om de transformatie van een compleet gebied in plaats van individuele gebouwen. 

Wilt u altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de bouwsector? Lees dan ook het artikel over duurzaam en circulair bouwen en krijg inzicht in duurzame ontwikkelingen en wetgeving in de bouw. 

Ga goed voorbereid het nieuwe jaar in!

Lees de Bouwupdate

Utrecht, 15-12-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn