Verduurzaming vastgoed in stroomversnelling

Verduurzaming vastgoed in stroomversnelling

De Rabobank gaat de commercieel vastgoedportefeuille binnen tien jaar volledig vergroenen. Door verplichte energielabels te introduceren bij nieuwe financieringen, helpt de bank haar klanten om de waarde van hun investering op peil te houden of zelfs te verhogen. Deze duurzame maatregel geldt niet alleen voor kantoren, maar ook voor andere soorten vastgoed. Volgens een berekening van CFP levert het naar verwachting een waardeperspectief op van ruim € 1,5 miljard voor de vastgoedklanten van de Rabobank.

Verduurzaming essentieel voor waarborging investeringen

De ambitie is om een groot deel van het vastgoed te verduurzamen. Naar verwachting zullen de gebouwen die niet verduurzaamd worden binnen vijf tot tien jaar sterk in waarde dalen. Om dit te voorkomen, zal de bank met haar klant samen maatregelen bespreken, die voor een klant realistisch en haalbaar zijn. Door bijvoorbeeld op investeringsmomenten en bij de onderhoudsplanning slimme keuzes te maken, is al snel veel winst te behalen en zijn onnodige kosten voor klanten te voorkomen.

Zorg

In het persbericht ‘Rabobank gaat commercieel vastgoedportefeuille binnen tien jaar volledig vergroenen’ bespreken we de kansen, uitdagingen en verwachte resultaten van de maatregel. Daarnaast is er onder meer aandacht voor het waardeperspectief van investeringen, de verduurzaamingsmaatregelen en de bijdrage aan de lokale economie.

Lees de publicatie

Utrecht, 20-9-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn