Foodupdate mei 2018

Foodupdate mei 2018

In de Foodupdate gaat de Rabobank in op actuele ontwikkelingen en belangrijke trends in de foodsector. Er is aandacht voor de verschillende distributiekanalen: foodservice, supermarkten en speciaalzaken.

Trends en ontwikkelingen

In de Foodupdate van mei blogt Sebastiaan Schreijen, analist Consumer Foods, over een wereld zonder supermarkten. Hij gaat in op de vraag: direct-to-consumer, vergeefse hoop in bange dagen? 

Verder in deze update:

  • Door met name zuivel-, vlees- en energieprijzen is de gemiddelde kostenbasis in de voedingsindustrie vorig jaar flink opgelopen. Wat zijn de verwachtingen voor 2018?
  • Verwacht wordt dat foodservice en supermarkten ook dit jaar een bovengemiddelde omzetgroei zullen laten zien. Waarom groeien juist deze distributiekanalen zo hard?
  • In supermarktland is er sprake van historisch hoge promotiedruk. Wat zeggen cijfers over het aantal aanbiedingen en de gemiddelde korting in Nederlandse supermarkten?
  • Warme bakkers in Nederland hebben het niet makkelijk, maar succes is wel degelijk mogelijk. Óók direct naast de supermarkt. Waar liggen kansen?

Foodupdate mei 2018

De vooruitzichten voor de foodsector zijn positief. De Rabobank verwacht dit jaar 3% groei van het bruto binnenlands product en een verdere groei van 2% in huishoudconsumptie. Hieronder vallen ook de uitgaven aan voeding.

Lees de update

Utrecht, 1-6-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn