Impactlening: € 100 miljoen extra voor duurzame investeringen

Twee mannen aan een ontwerptafel

De succesvolle impactlening blijft beschikbaar voor duurzame ondernemers. De Europese Investeringsbank (EIB) stelt € 100 miljoen extra ter beschikking aan de Rabobank voor deze zakelijke lening met rentekorting. Bedrijven lenen zo tegen een gunstiger tarief geld bij de Rabobank voor investeringen met een positieve impact op mens, milieu en maatschappij.

Tien extra keurmerken

De Rabo Impactlening is bedoeld voor mkb-bedrijven en bedrijven in het midkap-segment. Ondernemers die aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen én beschikken over een van de geselecteerde duurzaamheidskeurmerken, kunnen de lening aanvragen.

Voor de Impactlening waren al 37 keurmerken geselecteerd. Daar komen er nu 10 bij. Al deze keurmerken stellen eisen die verder gaan dan de wettelijke eisen op het gebied van bijvoorbeeld milieu, eerlijke handel of dierenwelzijn.

Bekijk de deelnemende keurmerken

Al € 50 miljoen geïnvesteerd

De afgelopen zes maanden is de Rabo Impactlening zeer succesvol gebleken. De eerste tranche van € 50 miljoen die de EIB beschikbaar stelde aan de Rabobank, is volledig benut. Met behulp van dit geld hebben 47 bedrijven duurzame investeringen kunnen doen.

"Het enthousiasme voor investeren met impact is groot", stelt Eric Saris, directeur bedrijven bij de Rabobank, vast. "Het gaat om investeringen die 'winst' opleveren voor de bedrijven zelf en bovendien positief uitwerken voor mens, milieu en maatschappij. Juist daarom willen wij met een impactlening duurzame ontwikkeling bij mkb-bedrijven en bedrijven in het midkap-segment financieel belonen."

Lees meer over de Rabo Impactlening

Utrecht, 28-6-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn