Pluimveehouderij toont flexibiliteit ondanks vogelgriep

Kippen in de stal

In het Kwartaalbericht Pluimvee blikt de Rabobank terug op het eerste kwartaal van 2017 en kijken we vooruit naar de komende maanden. Er is aandacht voor de sector van moederdieren en vleeskuikens in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Ondanks vogelgriep stijgt export

De Europese pluimvee-industrie is hard geraakt door een golf van vogelgriepuitbraken over het hele vaste land. Ondanks de exportrestricties heeft de vleeskuikenindustrie kracht en flexibiliteit getoond. De totale export vanuit de EU is in januari en februari met 5% toegenomen.

Stabiele prijzen voor pluimveevlees

De prijzen voor pluimveevlees zijn redelijk stabiel gebleven in het eerste kwartaal van 2017. Door de eveneens nagenoeg stabiele voerprijs zijn de marges licht verbeterd in het eerste kwartaal. Dit ligt in lijn met de rest van Europa.

Markt voor concepten zoekt evenwicht

Na een zeer sterke groeiperiode zoekt de markt voor concepten naar evenwicht tussen vraag en aanbod. Hierdoor hebben noteringen een neerwaartse beweging gemaakt en de marges staan wat onder druk. De markt lijkt te zijn gegroeid van vraaggestuurd naar een markt in balans.

Utrecht, 6-6-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn