Tulpensector: markt en risico groeien beide

Nederlandse tulpensector

Het gaat goed met de tulpensector. Nederlandse bedrijven domineren de veredeling, de teelt, de broei en de handel, en de markt voor de tulp als bloembol is stabiel. Toch is niet alles rooskleurig. Bij veel bedrijven leidt de opvolgingssituatie tot stagnatie en door concentratierisico's in de afzet nemen de risico's bij teelt- en tulpenbroeibedrijven toe.

Tulpenstudie mei 2018

In de tulpenstudie gaat de Rabobank in op de belangrijkste uitdagingen voor teeltbedrijven, bespreken we hoe de markt voor tulpenbollen en snijtulpen ervoor staat en laten we zien waar kansen liggen voor groei. Aan bod komen de volgende vraagstukken:

  • De markt voor de tulp als bloembol is stabiel en er is een goed perspectief voor de tulp als snijbloem. Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor de groei van tulp?
  • Een deel van de in Nederland geteelde tulpen gaat naar het buitenland. Waar moeten ondernemers rekening mee houden bij de keuze om in Nederland of in het buitenland te broeien?
  • Er zijn nog volop uitdagingen aanwezig in de tulpensector. Met welke uitdagingen hebben teelt- en broeibedrijven precies te maken?

Bekijk de tulpenstudie

Utrecht, 14-5-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn