Nieuw financieringsplatform Rabo FinCheck

Zzp’er aan het werk

De Rabobank lanceert Rabo FinCheck: een nieuw platform waarmee intermediairs een financiering kunnen aanvragen voor ondernemers. Aan het einde van deze aanvraag geeft FinCheck direct een indicatie van de financierbaarheid.

Minder foutgevoelig

Rabo FinCheck koppelt met de online boekhoudsoftware en haalt hier de financiële kerncijfers uit die nodig zijn voor een financieringsaanvraag. Het handmatig invoeren van cijfers is hierdoor niet meer nodig. Dat scheelt intermediairs tijd en het is minder foutgevoelig. De gegevens worden pas naar de Rabobank verzonden zodra een intermediair hier opdracht toe geeft. Ondernemers kunnen tijdens het proces meekijken in Rabo FinCheck of de aanvraag overlaten aan hun intermediair. De Rabobank speelt zo in op de behoefte van mkb-ondernemers die hun financieringsaanvraag willen uitbesteden.

Pilot

Het platform bevindt zich nu in een pilotfase. Tijdens deze fase werken alleen een aantal geselecteerde intermediairskantoren met Rabo FinCheck. Daarnaast is Rabo FinCheck nu nog alleen te koppelen met Exact Online en Wolters Kluwer Twinfield software. De pilot duurt nog tot einde 2017.

Snel duidelijkheid

Via Rabo FinCheck is het mogelijk om financieringsaanvragen in te dienen tot € 1 miljoen. Verder is een persoonlijk gesprek tussen de ondernemer en accountmanager van de Rabobank onderdeel van het proces. Dit gesprek kan door het vlotte Rabo FinCheck aanvraagproces snel ingepland worden. En in vrijwel alle gevallen krijgt de ondernemer tijdens het persoonlijk gesprek direct duidelijkheid. Overigens is Rabo FinCheck ook voor ondernemers die geen Rabobankklant zijn.

Rabo FinCheck is ontwikkeld door de Rabobank en fintechbedrijf Sparkholder.

Utrecht, 13-6-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn