Nieuwe missie voor de Rabobank

Stel je eens voor

'Growing a better world together’. Zo luidt de nieuwe missie van de Rabobank. Vanaf vandaag, op Wereldvoedseldag, presenteert de Rabobank zich als een bank die met moed en daadkracht bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke problemen in de samenleving. De Rabobank neemt dan ook, als eerste stap, haar verantwoordelijkheid en staat op voor voedselzekerheid.

Waarom een nieuwe missie?

Onze wereld verandert, we merken het allemaal. Misschien nog niet bewust, maar we krijgen er allemaal mee te maken. We leven in een tijd waarin we steeds meer zelf regelen en de overheid zich terugtrekt. De zekerheden van vroeger verdwijnen langzaam. Een goed pensioen is niet meer vanzelfsprekend, evenals overwaarde op je huis. Zorgkosten blijven stijgen en studiefinanciering wordt steeds meer uitgekleed. 

Maar ook wereldwijd gebeurt er veel: politieke instabiliteit, klimaatverandering en voedseltekort. Nog steeds is eten geen dagelijkse zekerheid voor een groot deel van de wereldbevolking.

Vier thema’s

De Rabobank kiest daarom voor een betere wereld. Het gaat om jou, om elkaar, om de leefomgeving en om de wereld. Om 'Growing a better world together'. Komend jaar gaat de bank daarom aan de slag met vier thema’s waarin zij samen met klanten en partners verschillende maatschappelijke problemen aanpakt. De vier thema’s zijn: voedselzekerheid, zelfredzaamheid, duurzaam ondernemerschap en lokale leefbaarheid. Voedselzekerheid is het eerste thema. De lancering van de andere thema’s volgt later.

Voedselzekerheid

Als ’s werelds grootste bank op het gebied van voedsel en landbouw gelooft de Rabobank in genoeg en gezond voedsel voor iedereen. De werkelijkheid is anders: elke dag gaan 800 miljoen mensen met honger naar bed. De komende 20 jaar komen er 2 miljard mensen bij, de hoeveelheid landbouwgrond krimpt en maar liefst 1 op de 3 kilo voedsel gaat verloren. Als we de wereldbevolking willen voorzien van genoeg gezond en duurzaam geproduceerd voedsel, is verandering noodzakelijk. De Rabobank neemt de verantwoordelijkheid deze verandering in gang te zetten en te faciliteren. 

Het doel van de bank is agrarische bedrijven wereldwijd te ondersteunen bij het voeden van de groeiende wereldbevolking. Om genoeg voedsel voor nu en komende generaties op een duurzame manier te verbouwen, zet de Rabobank een programma op: Kickstart Food. Met kennis, netwerken en financiering helpt de Rabobank voedselproducenten duurzaam te produceren.

Lees meer over voedselzekerheid op Rabobank.com

Utrecht, 16-10-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn