Pas op voor valse facturen

Betaal geen valse facturen

Veel zakelijke klanten ontvangen momenteel valse facturen met valse rekeningnummers. De mails lijken te komen van een (buitenlandse) zakenpartner, maar komen in werkelijkheid van een crimineel. Het geld dat u overmaakt, komt nooit aan bij uw zakenpartner, maar gaat naar de crimineel. Controleer daarom uw facturen goed voordat u betaalt en betaal alleen naar bekende rekeningnummers.

Hoe gaat de crimineel te werk?

De crimineel misbruikt de computer en de mailbox van uw zakenpartner. Hij verstuurt vervolgens een (valse) factuur en geeft in de mail aan dat u op een gewijzigd rekeningnummer moet betalen. Dat rekeningnummer is echter niet van uw zakenpartner, maar van de crimineel. U maakt het geld dus over naar de crimineel. Zo kunt u heel veel geld kwijtraken.

Wat moet u doen?

Betaal alleen naar bekende rekeningnummers of zoek telefonisch contact met uw vaste zakenpartner om te controleren als er iets wijzigt. Doet u veel zaken met wisselende partijen waar u geen vaste contacten heeft? Vraag dan vooraf welk rekeningnummer op de factuur zal komen te staan. Voor een advies op maat over betaalmogelijkheden en -diensten kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw accountmanager bij de Rabobank.

Lees meer over veilig bankieren

Utrecht, 23-6-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn