Update financiële markten

Mensen bekijken beleggingsnieuws

Amerikaanse groei niet gelijk verdeeld

De Amerikaanse economie en aandelenmarkten doen het beter dan de meeste andere regio’s. Al meer dan 9 jaar groeit de Amerikaanse economie ononderbroken. De Amerikaanse economie blijft duidelijk in een groeifase en de meeste indicatoren wijzen op een voortzetting van de groei.

Handelsoorlog nog niet zichtbaar

Te midden van al het negatieve nieuws over Turkije en het handelsconflict tussen de VS en China was er vorige week ook iets positiefs te melden. De groei in het tweede kwartaal is in de eurozone iets hoger uitgekomen dan initieel werd gerapporteerd. De groei kwam uit op 0,4% in plaats van de eerder gemelde 0,3%. Er werd juist gevreesd voor een afzwakking in Q1, door de protectionistische maatregelen van Trump. Nederland en Duitsland waren de koplopers met een groei van 0,7% en 0,5%, wat neerkwam op een versnelling ten opzichte van de groei in het eerste kwartaal.

Robotica kampt tijdelijk met handelsoorlog en concentratie

In de technologiesector neemt de geconcentreerdheid van ondernemingen en machtsconcentratie toe. Veel landen en overheden zetten in op de industrie van kunstmatige intelligentie, die in veel producten en vrijwel alle industrieën wordt verwerkt. Ook in China heeft de sector prioriteit en verschaffen overheidsinstanties veel subsidies. Op dit moment maken zij vooral robots met een lagere toegevoegde waarde en hier is de concurrentie groot en zijn de marges laag.

Lees het volledige Beleggingsnieuws van 20-08-2018

Utrecht, 20-8-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn

Contact

Rabobank