Rabo&Co landelijk van start

man bezig met financieringsaanvraag

Na een geslaagde proef met ondernemers en vermogende klanten introduceert de Rabobank nu Rabo&Co. Met dit online platform brengt de Rabobank ondernemers die geld willen lenen en vermogende klanten van de bank die willen investeren bij elkaar.

Via Rabo&Co geven de Rabobank en vermogende klanten samen invulling aan een financieringsvraag van een ondernemer. Marcel Gerritsen, hoofd Financieren Bedrijven bij Rabobank: ‘Wij willen dat iedere ondernemer met een goed plan een financiering krijgt. Rabo&Co helpt daarbij. Het biedt ondernemers een aanvulling op een uitsluitend bancaire financiering.’ De Rabobank financiert altijd minimaal 51% van het bedrag en geeft vermogende klanten de kans om de rest in te leggen.

Succesvolle proef

Vorig jaar stapte een aantal ondernemers en vermogende klanten al samen in Rabo&Co tijdens een proef. SIMgroep was één van de bedrijven die via Rabo&Co werd gefinancierd. Directeur Frank de Goede: ‘Ook wij zien de wereld van financieringen enorm veranderen, het is minder overzichtelijk geworden. Het is lastig als je geen specialist bent, om te weten wat goed is. Ik vond het plezierig dat ik hiervoor bij Rabobank kon aankloppen. Het was vertrouwd voor mij dat Rabobank als partner regie heeft gevoerd op deze vorm van financieren.

Deelnemen

Ondernemer die een financiering nodig hebben bespreken tijdens het financieringsgesprek of Rabo&Co een passende oplossing voor hen is. Vervolgens wordt de financieringsvraag op het platform geplaatst, zodat vermogende klanten zich hierop kunnen inschrijven. Ondernemers krijgen over het dat deel van de financiering een rentekorting.

Utrecht, 19-5-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn