Samenwerking voor innovatie in robotica

De initiatiefnemers schudden elkaar de hand

De Rabobank en RoboValley, de innovatiehub voor robotica in Delft, gaan samenwerken om de implementatie van robotica in het bedrijfsleven te stimuleren. Rabobank investeert 100.000 euro en wordt daarmee kroonpartner van RoboValley. Het partnership biedt de Rabobank een kans om kennis over robotica te delen met klanten, en RoboValley profiteert van het internationale netwerk van de bank.

Scan voor mogelijkheden per bedrijf

Als onderdeel van de samenwerking gaat de Rabobank samen met RoboValley scans ontwikkelen waarmee in korte tijd kan worden verkend welke mogelijkheden er zijn om robotica te implementeren bij een bedrijf. Robotica-startups krijgen coaching en begeleiding en verder hebben beide partijen afgesproken om via rapporten, workshops en evenementen kennis te delen met klanten. De Rabobank is ook geïnteresseerd in de mogelijkheden die robotica en kunstmatige intelligentie bieden voor de financiële sector.

Inspirerende mogelijkheden

Robotica is een relatief nieuw veld. De ontwikkelingen gaan snel en de implementatie is vaak ingewikkeld. Daarnaast hebben bedrijven vaak specifieke behoeften, bijvoorbeeld rondom hun financiering, “Via dit partnership kunnen wij onze klanten beter van dienst zijn om hun bedrijfsvoering efficiënter te maken.” zegt Eric Saris, directeur Bedrijven Rabobank. “Maar bovenal verwachten wij via dit partnership met RoboValley onze klanten te inspireren met de nieuwe mogelijkheden die robotica brengt.”

Innovatief ecosysteem

“Door onze sterke lokale binding met Delft zijn wij al sinds de start betrokken bij RoboValley. Wij zijn als bank actief bij de vele initiatieven in de regio om innovatie te stimuleren”, aldus Marco Hofland, directievoorzitter Rabobank Zuid-Holland Midden. “RoboValley wordt het mondiale knooppunt voor robotica. Als Rabobank zijn wij volop betrokken bij het innovatie-ecosysteem in Delft waaronder de incubator YES!Delft. Deze willen wij nu ook gaan inzetten voor RoboValley. Ik ben er trots op dat wij als kroonpartner een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van RoboValley.”

Financiering van robotica

Voor RoboValley voorziet dit partnership in een grote behoefte. “Wij merken dat het lastig is voor mkb-bedrijven die robotica willen implementeren om de financiering rond te krijgen”, zegt Arthur de Crook, managing director van RoboValley. “Ik ben daarom blij dat we samen met de Rabobank gaan werken aan oplossingen waardoor deze bedrijven concurrerend kunnen blijven. Dankzij het partnership krijgen we bovendien toegang tot een grote groep bedrijven die te maken gaan krijgen met robotisering.”

Utrecht, 22-3-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn