Smaakles in de klas én in de regio

Kinderen op bezoek bij de boer

Wageningen UR en de Rabobank werken samen om het onderwijs over voeding te versterken, op landelijk en regionaal niveau. Dit doen zij met het programma Smaaklessen van het Voedseleducatie Platform. De Rabobank is sinds 6 juni 2016 hoofdsponsor van dit platform.

Smaaklessen en smaakmissies

Smaaklessen is een lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 tot en met 8 van de basisschool. Kinderen leren over voedsel én over gezond en duurzaam kiezen. Het programma wordt uitgebreid met verdiepende lesmodules: smaakmissies. De nadruk ligt hierbij op de herkomst van eten. Kinderen gaan bijvoorbeeld zelf groente verbouwen of met ouders naar de supermarkt. Ze bezoeken boeren, tuinders en voedingsmiddelenbedrijven en gaan zelf koken.

Het Voedseleducatie Platform

Het Voedseleducatie Platform is een netwerk van bedrijven, non-profitorganisaties en koepelorganisaties. Het Platform heeft als doel om een gecoördineerd aanbod van objectief en vernieuwend lesmateriaal over voeding en voedselproductie aan te bieden, zowel landelijk als regionaal.

Berry Marttin, Lid Raad van Bestuur van de Rabobank: “In het Voedseleducatie Platform zijn overheid, wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven verenigd. Samen staan zij voor objectieve educatie over voedsel. Dat maakt het een platform waar wij als food en agri bank in hart en nieren, graag in deelnemen.”

Utrecht, 8-6-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn