Sneller incasseren

Twee ondernemers in een magazijn

Ondernemers kunnen nu sneller en eenvoudiger rekeningen incasseren. Vanwege een aanpassing in de Europese incassoregelgeving worden alle Euro-incasso’s binnen twee werkdagen bijgeschreven. Daarnaast is het gebruik van eerste incasso’s niet meer verplicht. Als klant van de Rabobank bepaalt u zelf of u gebruik wilt maken van deze veranderingen.

Bijschrijftermijn verkort

Alle types Euro-incasso’s (eerste, volgende, laatste en eenmalige) kunnen binnen twee werkdagen na het insturen worden bijgeschreven. Voorheen duurde dit een dag langer en bij een ‘eerste’ incasso zelfs langer dan een week. Voor Bedrijven Euro-incasso’s blijft de aanlevertermijn één werkdag: een incasso die voor 11.00 uur is ingestuurd, wordt de volgende werkdag bijgeschreven.

‘Eerste’ incasso wordt optioneel

Het gebruik van het label eerste incasso’s is optioneel geworden. Dit label was eerst verplicht voor de eerste keer dat u bij een debiteur incasseert. De wijziging geldt zowel voor Euro-incasso’s als voor Bedrijven Euro-incasso’s. Hierdoor neemt het risico af dat uw transactie wordt afgekeurd vanwege sequence type errors (AG02/MD01).

Zo profiteert u

U profiteert van de kortere aanlevertijden door de onderstaande acties te ondernemen:

  • lever alle incasso’s bij ons aan met het label volgende
  • pas in uw incassoproces de tijdslijnen voor eerste en eenmalige incasso’s aan van vijf werkdagen naar twee werkdagen.
  • wacht tot januari 2017 met deze wijzigingen, om het risico te verkleinen op afkeuringen, doordat niet alle banken de wijzigingen tijdig hebben doorgevoerd.

Niet verplicht

U bent niet verplicht om deze proceswijziging door te voeren. Het is mogelijk dat uw softwarepartner de wijziging in rekening brengt. Uw incassoproces blijft zonder aanpassing gewoon functioneren. U kunt de verandering ook op een later tijdstip doorvoeren.

Meer over incasseren met Euro-incasso

Utrecht, 17-11-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn