Tijdelijk geen kosten voor je pinbundel

Tijdelijk geen kosten voor je pinbundel

Ondernemers kunnen veel gevolgen ondervinden van het coronavirus. Zo kun je tijdelijk zonder inkomsten zitten, terwijl je wel betaalt voor de kosten van de pinbundel. Om je in deze periode tegemoet te komen, geldt vanaf maart 2020 een alternatieve tarifering.

Voor alle klanten met een pinbundel wordt het aantal transacties afgerekend tegen het vaste transactietarief van € 0,04. Je betaalt dus tijdelijk géén kosten voor de pinbundel.

Voorbeeld: je hebt een pinbundel van 100 transacties. En in de maand maart heb je 2 transacties gedaan. Normaal gesproken zou je € 4,75 betalen voor de pinbundel. Maar met de nieuwe regeling betaal je: 2 x € 0,04 = € 0,08.

Deze nieuwe tarifering is van toepassing op alle pinbundels en is geldig tot nader order. 

Let op: Dit geldt alleen voor de standaard pinbundels. Heb je een aparte afspraak met je bank? Dan wijzigt er voor jou niets. Heb je hierover vragen, neem dan contact op met je vaste aanspreekpunt binnen de bank.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Waarom betaal ik € 0,04 per transactie?

Dit tarief correspondeert met het gemiddelde transactietarief voor de grootste pinbundel van 5000 transacties (€ 204).

Ik heb een Rabo PinBox en een pinbundel. Met welke kosten moet ik rekening houden?

Voorbeeld: je huurt een PinBox Compact met een pinbundel van 250 transacties. In de maand maart heb je 10 transacties gedaan. Normaal gesproken zou je € 37,30 betalen (€ 26 abonnementskosten voor de Rabo PinBox en € 11,30 voor de pinbundel). Met de aangepaste regeling betaal je voor de Rabo PinBox € 26 aan abonnementskosten en voor de transacties 10 x € 0,04= € 0,40, in totaal dus € 26,40.

Wat als ik toch meer transacties maak dan dat ik in mijn bundel heb?

Als je normaal gesproken een pinbundel van 100 hebt en je maakt tijdens deze periode toch meer transacties, dan betaal je zodra je buiten de pinbundel gaat het algemene tarief van € 0,056 per transactie.

Voor welke periode geldt deze alternatieve tarifering?

De alternatieve tarifering geldt vanaf maart 2020 en is geldig tot nader order.

Voor wie geldt deze alternatieve tarifering?

Dit geldt voor alle klanten met een pinbundel: van 100 tot en met 5000 transacties in Rabo OmniKassa en klanten met een Rabo PinTegoed. Let op: heb je een aparte afspraak met je bank? Dan wijzigt er voor jou niets. Heb je hierover vragen, neem dan contact op met je vaste aanspreekpunt binnen de bank.

Goed om te weten

Het coronavirus kan onzekerheid met zich meebrengen. Bijvoorbeeld over overheidsregelingen, verzekeringen en financieringen. We helpen je onder andere door de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Lees de antwoorden op de meestgestelde ondernemersvragen over corona

Zelf regelen & Contact