Drie studenten rond tafel in bibliotheek

Rabo SmartPin voor ondernemers: Pop-ub

Al jaren stoorden Jonath Lijftogt en Nelleke Hijmans zich aan de beperkingen van de Universiteitsbibliotheek van Leiden tijdens tentamenperiodes. Te weinig studieplekken, te druk en luidruchtig, geen mogelijkheden om koffie te drinken. Toen de studenten langs een leegstaand kantoorpand fietsten ontstond het idee voor een pop-UB locatie. Een dagpas van 5 euro biedt studenten toegang tot de twaalf ruimtes in het pand, onbeperkt koffie en thee en een goede lunch. Voor betalingen gebruiken de jonge starters Rabo SmartPin. “Het is een enorm succes!” Rabo SmartPin is de mobiele pinoplossing voor de ondernemer die zijn klanten het gemak van pinnen wil aanbieden. Klanten betalen via je smartphone of tablet met de Rabo SmartPin kaartlezer.

Infographic over betalingen bij Pop-Ub. Aantal SmartPin-apparaten: 2. Gemiddeld aantal transacties per dag: 25. Gemiddeld transactiebedrag: minder dan 10 euro.

Contactloos betalen

“Bijna geen student heeft nog cash geld op zak. Sterker nog: veel studenten verwachten dat ze bij ons konden pinnen voor hun dagpas of lunch.” Aan het woord is Jonath, die enthousiast is over het gebruiksgemak van de Rabo SmartPin. “Het zijn kleine bedragen die de studenten afrekenen: 5 euro voor een dagpas en 1 of 1,50 euro voor soep of een tosti. Ideaal dus dat er contactloos kan worden afgerekend.”

Rabo SmartPin is de mobiele pinoplossing voor de ondernemer die zijn klanten het gemak van pinnen wil aanbieden. Klanten betalen via je smartphone of tablet met de Rabo SmartPin kaartlezer.

Meerdere kaartlezers

“We hebben twee kaartlezers en dat is voor ons een uitkomst. Beneden worden de studenten bij de receptie ontvangen, waar ze hun dagpas kunnen betalen. Boven serveren we de lunch en kan ook gepind worden. Het komt soms ook voor dat een student al binnen is en later wil afrekenen, dan kunnen wij met de mobiele kaartlezer gewoon de studieruimtes afgaan en ter plaatse laten pinnen.”

Close-up van afrekening met SmartPin

Ideaal voor ondernemers

Jonath kende de Rabo SmartPin al van de weekmarkt. “Een traiteur in Haarlem gebruikte het ook in zijn kraam. Ik vond dat destijds al reuze handig, de koppeling tussen een kaartlezer en je smartphone.” Toen ze startte als ondernemer kwam ze dan ook al snel bij Rabo SmartPin uit. “Ik zit al mijn hele leven bij de Rabobank en vond de Rabo SmartPin de meest ideale oplossing voor ons.” Voor ondernemers die hun klanten overal veilig willen laten pinnen is dit de ideale pinoplossing. Je bepaalt zelf of je de Rabo SmartPin huurt of koopt.

phone

Hulp nodig?