Mensen die betalen met tap to pay

Tap to Pay bij Sportcafé De Spont: ‘Klanten vinden het heel fijn’

Vooral tijdens toernooien en na de wedstrijden in het weekend is het soms zweten achter de bar bij Sportcafé De Spont in Stadskanaal. Gelukkig helpt Tap to Pay drukte aan de bar voorkomen. Sandra van der Duin over de voordelen.

Trainen en tosti’s

‘Sportcafé De Spont is onderdeel van de gelijknamige sporthal in Stadskanaal. Mijn vriend en ik namen de kantine in 2022 over. We zijn van september tot en met april zeven dagen per week geopend. Vooral de sociale contacten met de verschillende mensen maken het werk leuk. Overdag komen vooral mensen van kantoren in de buurt lunchen of vergaderen, en aan het einde van de dag soms tot in de late uurtjes ontvangen we veel sporters die wat komen eten of drinken.

“Klanten vinden betalen via Tap to Pay alleen maar fijn. We zien dat negen op de tien mensen sowieso online afrekent, zeker de jeugd.”

In de weekenden is het helemaal druk – zeker als er een toernooi is. In de sporthal zijn onder andere kickbox-, korfbal-, volleybal- en handbalverenigingen actief. Daarnaast geven scholen er gymles en zijn er gymnastiekwedstrijden. En bij ons in het café trainen verschillende dartverenigingen en spelen ze hun competitiewedstrijden. Tosti’s gaan bij ons het meeste over de toonbank. Wel zie je verschil bij het type sporters. De ene verenging eet veel broodjes, de andere is grootverbruiker van de frituur. Het is voor ons vooral aanpoten als de teams tijdens een toernooi of wedstrijd tegelijk van het veld afkomen. Dan wil opeens iedereen tegelijk bestellen.’

Pinnen en tappen

‘Voor het afrekenen gebruikten we al Rabo SmartPin, waarbij we de iPad koppelen aan de kaartlezer. Toen Tap to Pay kwam hebben we dat ook direct aangeboden als betaalwijze. Vooral tijdens drukte is dat handig – we hebben nu namelijk opeens twee betaalpunten. Daardoor hoeven mensen bij drukte niet onnodig te wachten aan de bar. Bovendien is de wifi hier slecht, waardoor we nu bij een storing direct kunnen overschakelen op 5G voor Tap to Pay. Vroeger hadden we daar een apart pinapparaat voor in de la liggen, maar die hebben we met Tap to Pay niet meer nodig. Klanten vinden deze manier van betalen alleen maar fijn. We zien dat negen op de tien mensen sowieso online afrekent, zeker de jeugd.’

Betalen met tap to pay

Ook Tap to Pay gebruiken in jouw bedrijf?

Met Tap to Pay en de Rabo SmartPin app laat je klanten nu nog makkelijker en sneller afrekenen, direct via je eigen smartphone. Geen gedoe meer met losse betaalterminals.