PSD2

PSD2 is een nieuwe betaalwet in Europa. Deze regelgeving moet ervoor zorgen dat je als klant meer vrijheid krijgt om je financiën te beheren door andere bedrijven toegang te verlenen tot je betaalrekening. Uiteraard alleen als jij, als wettelijke vertegenwoordiger, hier vooraf toestemming voor hebt gegeven.

Nieuwe diensten

Met invoering van deze regelgeving ontstaan drie nieuwe diensten:

Jij beslist!

Je hoeft andere bedrijven geen toegang te verlenen tot je betaalrekening als je dit niet wilt. Jij beslist! Wil je bedrijven geen toegang verlenen tot je betaalrekening? Dan hoef je niets te doen. Als je geen toegang geeft, blijft alles zoals het is. Indien je wel toegang geeft, kun je deze elk moment weer intrekken via de Rabo App of Rabo Online Bankieren.

Koppel een rekening van een andere bank

Een voorbeeld van zo’n nieuwe dienst is het “koppel een rekening van een andere bank”. Je vindt deze optie terug in Rabo Online Bankieren bij “Service”. Hiermee kunnen we nog beter helpen om je inzicht in je totale financiële situatie te geven. Je kunt dan ook toestemming geven om de betaalrekening van een andere bank op te nemen in het rekeningoverzicht van Rabo Online Bankieren en de Rabo App en van daaruit betalingen van je rekeningen bij andere banken te starten.

Veelgestelde vragen over PSD2

Veelgestelde vragen over nieuwe diensten

Toestemming geven, veiligheid en privacy

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer