ID Check

Identificeer jouw klanten eenvoudig online met ID Check. Je klant maakt een scan van een geldig identiteitsdocument en ID Check controleert deze op geldigheid en echtheid.

Eenvoudige en snelle online identificatie
Ook internationaal te gebruiken
Verkleint de risico's op identiteitsfraude
Illustratie van een paspoort

Wat is ID Check?

Met ID Check identificeer je jouw nieuwe klanten online op basis van een geldig identiteitsdocument. Vraag je klant om een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs te uploaden of een scan te maken van het ID met de camera van de desktop of mobiele telefoon. Het gescande ID wordt door Rabo Identity Services gecontroleerd op geldigheid en echtheid. Het resultaat van de ID Check ontvang je in een responsbericht, samen met de uitgevraagde persoonsdata. Optioneel ontvang je ook een kopie van het identiteitsdocument.

Je kunt ID Check uitbreiden met gezichtsherkenning of iDIN

Bij gezichtsherkenning wordt de foto op het identiteitsdocument vergeleken met een selfie of live video die je klant maakt. Bij iDIN matcht Rabo Identity Services de persoonsgegevens op het ID met de data die de gebruiker deelt met iDIN via zijn of haar eigen bank. Op deze manier krijg je nog meer zekerheid over de identiteit van de gebruiker.

ID Scan en Onfido ID Scan

Je integreert ID Check in jouw eigen klantproces via een API en je stelt de lay-out naar eigen wens samen. Zo ziet het er voor jouw klant vertrouwd uit. Je maakt hierbij een keuze uit twee verschillende services: ID Scan en Onfido ID Scan. De basis voor beide services is gelijk, maar er zijn een aantal verschillen.

MogelijkhedenID ScanOnfido ID Scan
Nederlandse ID documenten checkenJa, paspoort, rijbewijs, identiteitsbewijs en vreemdelingendocumentJa, paspoort, rijbewijs, identiteitsbewijs en vreemdelingendocument
Buitenlandse ID documenten checkenJa, 38 ID documenten uit 19 Europese landenJa, 4.600 ID documenten uit 195 landen
ID documenten van personen jonger dan 16 jaar checkenJaNee
Extra check uitvoerenJa, via iDIN. De klant wordt dan gevraagd om zich ook via iDIN te identificeren, waarbij toestemming wordt gevraagd om via zijn bank naam, voorletters en geboortedatum te delen. Deze gegevens worden dan vergeleken met de data op het identiteitsbewijs.Ja, via gezichtsherkenning. De klant wordt gevraagd een selfie of een video te maken en deze te delen. Onfido ID Scan checkt dan de biometrische kenmerken van het gezicht met de foto op het identiteitsdocument.
Maskeren bijzondere persoonsgegevens (BSN/pasfoto/etc)JaJa

Hoe werkt ID Check?

Nadat je ID Check hebt geïntegreerd in je eigen klantproces, kun je van start met ID Check. De werkwijze is vrijwel gelijk voor ID Scan en Onfido ID Scan.

1

Uploaden identiteitsdocument

Je vraagt je klant om zich te identificeren met een geldig identiteitsdocument. De klant kan een bestaande kopie uploaden of een scan maken van het identiteitsdocument met de camera van de computer of mobiele telefoon.

2

Uitlezen identiteitsdocument

Het ingestuurde identiteitsdocument wordt uitgelezen met gebruik van Optical Character Recognition. De data van het document wordt vergeleken met de data in de code die onderaan het document staat (de Machine Readable Zone).

3

Verzenden opgevraagde gegevens

Nadat de gegevens verzameld zijn, ontvang je van Rabo Identity Services een versleuteld responsbericht met daarin de gevraagde data en eventueel een kopie van de ID Scan. Hierbij maskeert het systeem automatisch bijzondere persoonsgegevens die jij voor jouw bedrijfsvoering niet nodig hebt, zoals BSN en foto.

Hoe werkt ID Scan?

Ondernemer kijkt op zijn mobiel

De voordelen van ID Check

Meest gestelde vragen

ID Check en Rabo Identity Services

Heb je interesse in ID Check? Rabobank biedt ID Check aan als onderdeel van Rabo Identity Services. Rabo Identity Services ondersteunt organisaties met dienstverlening op het gebied van identiteit. Hiermee kunnen je klanten veilig inloggen, identificeren, ondertekenen en archiveren.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer