ID Check

Identificeer jouw klanten eenvoudig online met ID Check. Je klant maakt een scan van een geldig identiteitsdocument en ID Check controleert deze op geldigheid en echtheid.

    Eenvoudige en snelle online identificatieOok internationaal te gebruikenVerkleint de risico's op identiteitsfraude
Illustratie van een paspoort

Wat is ID Check?

Met ID Check identificeer je jouw nieuwe klanten of medewerkers online op basis van een geldig identiteitsdocument. Vraag je klant om een scan te maken van het ID met de camera van de desktop of mobiele telefoon. Het gescande ID wordt door Rabo Identity Services gecontroleerd op geldigheid en echtheid. Het resultaat van de ID Check ontvang je in een responsbericht, samen met de uitgevraagde persoonsdata. Optioneel ontvang je ook een kopie van het identiteitsdocument.

Je kunt ID Check uitbreiden met gezichtsherkenning

Bij gezichtsherkenning wordt de foto op het identiteitsdocument vergeleken met een selfie of live video die je klant maakt. Op deze manier krijg je nog meer zekerheid over de identiteit van de gebruiker.

Hoe werkt Onfido ID Scan?

Nadat je ID Check hebt geïntegreerd in je eigen klantproces, kun je van start met Onfido ID Scan.

1

Scan het ID

Je vraagt je klant om zich te identificeren met een geldig identiteitsdocument. De klant kan een scan maken van het identiteitsdocument met de camera van de computer of mobiele telefoon.

2

Uitlezen identiteitsdocument

Het ingestuurde identiteitsdocument wordt uitgelezen met gebruik van Optical Character Recognition. De data van het document wordt vergeleken met de data in de code die onderaan het document staat (de Machine Readable Zone).

3

Verzenden opgevraagde gegevens

Nadat de gegevens verzameld zijn, ontvang je van Rabo Identity Services een versleuteld responsbericht met daarin de gevraagde data en eventueel een kopie van het gescande ID. Heb jij voor jouw bedrijfsvoering geen wettelijke grondslag om bijzondere persoonsgegevens te mogen ontvangen, zoals BSN? Dan kan Rabo Identity Services dit voor jou maskeren zodat deze gegevens niet meer zichtbaar zijn.

De voordelen van Onfido ID Scan

Meest gestelde vragen

ID Check en Rabo Identity Services

Heb je interesse in ID Check? Rabobank biedt ID Check aan als onderdeel van Rabo Identity Services.

phone

Hulp nodig?