Bestanden testen

Het is belangrijk dat je import- en exportbestanden voldoen aan Rabobank specificaties. Check daarom via ons testportaal of jouw bestandsformaten geaccepteerd worden.

Vraag je persoonlijke testportaal aan

Check je bestandsformaten

Het is belangrijk dat je import- en exportbestanden voldoen aan Rabobank specificaties. Zo voorkom je dat betaal- en incasso-opdrachten niet verwerkt worden. In ons testportaal kun je jouw bestanden testen.

Het testen van bestanden is handig:

Bij het ontwikkelen van software om bestandsformaten in te lezen of te genereren;Wanneer je betaalbestanden en/of incassobestanden aanlevert of wilt gaan aanleveren;Bij het inlezen van bestandsformaten voor jouw eigen administratie.

Zo maak je een Testportaal aan:

Maak eerst een useraccount aan op MyStandards.Vraag daarna bij de Rabobank je eigen testportaal aan.Je krijgt een e-mail met de link naar jouw testportaal.

www.swift.com/mystandards

Vraag aan

Belangrijk om te weten over bestanden testen en het testportaal

Testportaal vinden

Raak je de link kwijt? Dan kun je jouw persoonlijke testportaal op de volgende manier bereiken.

Ga naar www.swift.com/mystandards.Log in in de rechter bovenhoek.Klik boven in de bruine balk op 'Me'.Klik vervolgens op 'my portal' en daarna op 'go to the portal'.

www.swift.com/mystandards

Testportaal gebruiken

Hier lees je stap voor stap hoe je de bestanden kunt testen:

Stap 1: klik op 'actions' en kies het gewenste bestandsformaat.Stap 2: kies voor 'upload'.Stap 3: klik op 'test'.Stap 4: in hetzelfde scherm zie je het resultaat van jouw test.

Zo nodig kun je jouw bestand aanpassen en deze opnieuw valideren.

Lees de handleiding Rabo Testservice (PDF)
Veelgestelde vragen

Waar kan de ik de formatenboeken van de Rabobank raadplegen?

Formaatbeschrijvingen die de Rabobank hanteert zijn te vinden op verschillende locaties.

Rabo Corporate Connect Rabo Internetbankieren Professional Rabo Direct Connect SWIFT for corporates

Aan welke eisen moet een BIC voldoen?

BIC moet voldoen aan het ‘BIC-Formaat’ dat als volgt is opgebouwd:

Vier posities ter identificatie van de bank (RABO)Twee posities voor de landcode (NL)Twee posities voor de locatiecode (2U)Optioneel gevolgd door drie posities die staan voor filiaal- of afdelingscode (soms kan dit ook 'XXX' zijn).

Je vindt een BIC-overzicht op de site van Betaalvereniging Nederland

www.betaalverenigingnederland.nl

Aan welke eisen moet een IBAN voldoen?

Een IBAN is het internationaal te gebruiken nieuwe rekeningnummer. Het IBAN bestaat uit:

De landcodeHet controlegetalDe bankcodeHet tien-cijferigrekeningnummer

Een voorbeeld IBAN van de Rabobank ziet er dan als volgt uit: NL99RABO0123456789

De opbouw van bestandsformaten

Meer weten over de juiste opbouw van bestandsformaten? Hier vind je de antwoorden op veel voorkomende vragen. Wanneer je deze aanwijzingen hanteert, voorkom je dat jouw bestandsformaat wordt afgekeurd.

Vraag en antwoord over testen bestandsformaten (PDF)

Productdetails

Voorwaarden
Gebruiksvoorwaarden Rabobank Testtool 2019 (PDF)

Zelf regelen & Contact