Rabo Scanner

Met de Rabo Scanner krijg je toegang tot de online omgeving van de Rabobank. Door het scannen van een kleurcode log je in op Rabo Internetbankieren (Professional) of de Rabo Bankieren App.

Handig in gebruik

Meer gebruiksgemak door scannen van kleurcodes. Minder gegevens invoeren dan met de Random Reader. Veilig online bankieren.

Veilig en snel online bankieren

Voor een goede scan houd je de Rabo Scanner 15 tot 20 centimeter van het scherm. Vervolgens zie je op de Rabo Scanner wat je ondertekent.

Demo inloggen met de Rabo ScannerDemo verzenden met de Rabo Scanner

Kenmerken

De Rabo Scanner is niet persoonsgebonden. Iedereen met toegang tot Rabo Internetbankieren (Professional) of Mobielbankieren kan de scanner gebruiken. De Rabo Scanner is voorzien van drie Philips Power Alkaline AAA batterijen. Deze kun je zelf vervangen. De batterij-indicator op de scanner geeft aan wanneer de batterijen vervangen moeten worden. De Rabo Scanner werkt ook in het buitenland.

Veelgestelde vragen over de Rabo Scanner

Hoe gebruik ik de Rabo Scanner?

Inloggen en signeren met de Rabo Scanner
Je gebruikt de Rabo Scanner voor meerdere zaken.

Inloggen op Rabo Internetbankieren (Professional) Ondertekenen van betaalopdrachten binnen Rabo Internetbankieren en Mobielbankieren Betalingen met iDEAL Online creditcardbetalingen

Online bankieren zonder Rabo Scanner

In de Rabo App kun je bankieren zonder Rabo Scanner. Bijvoorbeeld als je overboekt naar jouw eigen rekening. Je kunt ook overboeken naar nieuwe rekeningen zonder Rabo Scanner. Dit stel je zelf in. Klik op 'meer' en dan op 'instellingen'.

Hoe vraag ik de Rabo Scanner aan?

Vervangende Rabo Scanner aanvragen
Werkt de Rabo Scanner niet? Dan kun je online een vervangend apparaat aanvragen.

Extra Rabo Scanner aanvragen
Heb je een extra Rabo Scanner nodig? Dan kun je online een extra Rabo Scanner aanvragen.

Vervangende Rabo Scanner aanvragenExtra Rabo Scanner aanvragen
Is het veilig?

Los apparaat
De Rabo Scanner is uitgebreid getest. Het is een los apparaat dat geen verbinding maakt met internet. De Rabo Scanner kan zo niet worden geïnfecteerd. Alleen bankpassen van de Rabobank zijn geschikt voor de Rabo Scanner.

Inlog- en signeerschermen
In de adresbalk van je internetbrowser controleer je of je op de inlog- en signeeromgeving van de Rabobank bent. Ga alleen verder als de adresregel begint met https://bankieren.rabobank.nl/... Vertrouw je iets niet? Neem dan contact op met jouw Rabobank.

Internetcriminaliteit
Sommige mensen ontvangen een valse e-mail (phishing) over de Rabo Scanner. Ga hier niet op in. De Rabobank stuurt geen e-mails over de Rabo Scanner.

Wat gebeurt er met de Rabo Reader Comfort?

De Random Reader Comfort blijft beschikbaar voor gebruikers met een visuele of motorische beperking. Twijfel je of je de Rabo Scanner wilt gebruiken? Een adviseur van jouw Rabobank kan je helpen een keuze te maken.