Lendingplatform Fyndoo sluit aan op Fundr via API-integratie

5 juli 2022 17:10

Financieel adviseurs kunnen nu via Fyndoo Advise volledig digitaal een financieringsaanvraag voor een ondernemer indienen bij Fundr. Binnen vijftien minuten weet de adviseur of Fundr de financiering kan verstrekken. Dat is het resultaat van de API-koppeling tussen beide partijen.

Digitaal bewerkt beeld van de Aarde vanuit de ruimte gezien met rode stippen die aan elkaar verbonden zijn

Fundr is eenvoudig integreren

Fundr is een innovatief initiatief van Rabobank, vertelt Marcel Gerritsen, hoofd Strategie & Innovatie Bedrijven. ‘We hebben het aanvraagproces voor een financiering gedisrupt. Daardoor weten ondernemers via Fundr binnen vijftien minuten of ze een financiering kunnen krijgen en tegen welke prijs. Bovendien is Fundr API-based, waardoor derde partijen zoals Fyndoo onze Fundr-producten eenvoudig kunnen integreren in hun platform.’

Grote meerwaarde

Fyndoo is de eerste partij die via de API-verbinding met Fundr is geïntegreerd. ‘De toevoeging van Fundr aan ons platform heeft grote meerwaarde voor mkb-ondernemers’, zegt Jamie Burink, directeur Business Lending van Fyndoo. Via dit adviesplatform kunnen financieel adviseurs adviesdiensten aanbieden aan ondernemers.

“Fundr breekt met de traditionele vorm van financieringsaanvragen die veelal stroperig verlopen omdat ondernemers uiteenlopende informatie moeten aanleveren.”

‘Fundr gebruikt transactiedata. Dat is makkelijker en sneller te ontsluiten, waardoor een ondernemer snel weet of deze een financiering kan krijgen. Fundr is voor ons de eerste partij die financieringsproducten op deze innovatieve wijze aan kan bieden en zo ons platform versterkt.’

Een paar handelingen

Ook kredietadviesorganisatie Credion is blij met de toevoeging van Fundr aan Fyndoo Advise. Adviseurs van Credion zijn door Fyndoo geselecteerd om als een van de eerste partijen deze functionaliteit te testen. Operationeel directeur Carlo van der Weg: ‘Door de huidige koppeling van Fundr aan Fyndoo Advise wordt het proces efficiënter. Voor onze adviseurs én voor de ondernemers met een financieringsbehoefte. Adviseurs weten met een paar handelingen binnen vijftien minuten of een financieringsaanvraag via Fundr gaat lukken en tegen welke voorwaarden. Zo snel gaat dat niet bij andere aanbieders.

In het ecosysteem

Fundr past in de Open Banking-strategie strategie van Rabobank, aldus Gerritsen. ‘Ondernemers willen zelf bepalen hoe, wanneer en via welk kanaal ze een financiering aanvragen. Daarbij past ook het aanbieden van leningen via andere platforms, zoals betaaldienstverleners of boekhoudpakketten. Dat noemen we banking-as-a-service. Daardoor zijn we aanwezig in het ecosysteem van ondernemers en krijgen zij sneller antwoord op hun vraag of ze kunnen investeren. Zo helpen we ondernemers groeien.’

Fundr heeft ook plannen om koppelingen te maken met andere partijen.


Rabo Embedded Services aanbieden als partner

Upgrade jouw platform met Rabo Embedded Services en kijk hoe onze oplossingen meerwaarde bieden aan jouw bedrijf. Laten we onze krachten bundelen en samen een nog completer aanbod voor jouw klant creëren.