Kies voor gemak met de plug-ins voor Rabo Smart Pay

13 april 2021 16:40

Webshopeigenaren hebben genoeg aan hun hoofd, over het integreren van online betaalmethoden willen ze het liefst zo min mogelijk hoeven nadenken. Die zijn dan ook het snelst geregeld met een Rabo Smart Pay plug-in. Daarmee koppel je het onderdeel Rabo OnlineKassa – voor online betalingen – in een handomdraai aan je webshop. Zónder tussenkomst van een developer.

Woman with dark hair, yellow t-shirt and glasses on the phone taking notes

Webshops booming

In coronatijd zijn webshops booming. Logisch, een online winkel is dé manier om veilig producten te verkopen. Wie betaalmogelijkheden – van iDEAL en PayPal tot Mister Cash – wil koppelen aan zijn webshop, regelt het makkelijk met Rabo OnlineKassa, onderdeel van Rabo Smart Pay. Elke betaalmethode is apart te koppelen, ook internationale. In het dashboard van Smart Pay zijn altijd de actuele status en details van transacties op te vragen en kun je betaalmethoden toevoegen en verwijderen.

Makkelijk koppelen

Koppeling van Smart Pay en OnlineKassa aan een webshop kan direct door de API aan te roepen of met een een plug-in. Wie gebruik maakt van een webshoppakket is het makkelijkst uit met een plug-in. Daarvoor hoef je alleen maar de plug-in te downloaden, de keys uit het Smart Pay-dashboard te kopiëren en in de plug-in te configureren. Technisch beheerders van webshops kunnen dat gewoon zelf, zonder tussenkomst van een developer. Bij vragen of problemen staat technical partner van Rabobank, CodeBrain, per mail klaar om je te ondersteunen. CodeBrain ontwikkelt en onderhoudt de plug-ins ook.

Voor elke webshop

De plug-in is beschikbaar voor elke grote webshop van WooCommerce tot OpenCart en PrestaShop. Het maakt ook niet uit of je on-premise systeem gebruikt zoals Magento of een SaaS-oplossing zoals Lightspeed. De plug-ins zijn te downloaden via ideal-checkout.nl. Voor steeds meer webshops zijn er echter ook native plug-ins. Die zijn te downloaden in de stores van betreffende webshopsystemen en ze updaten automatisch bij klanten die ze gebruiken.

Altijd in ontwikkeling

Voor de plug-ins komen steeds meer functionaliteiten beschikbaar. Zo wordt nu de mogelijkheid ontwikkeld om refunds te initiëren. Hierdoor verwerkt het systeem automatisch refunds als een klant een product retourneert. Daarnaast wordt het snel mogelijk om automatisch aangepaste overzichten van transacties te genereren. Kortom, de plug-ins zijn niet alleen makkelijk in gebruik, ze worden ook steeds veelzijdiger.

Developer Portal