Extra opties voor webshops met Rabo Smart Pay Merchant API Services

13 april 2021 16:46

Via het dashboard van Rabo Smart Pay kiezen ondernemers voor al hun verkooppunten de gewenste betaaloplossing. Van pinnen in de winkel tot betalen met iDEAL in de webshop. Met de Rabo Smart Pay Merchant API Services is het mogelijk om Smart Pay nog verder te personaliseren naar de wensen van je opdrachtgever.

Female entrepeneur behind laptop in shop surrounded by children's clothes and dolls on shelves

Meer transacties mogelijk

Naast de online payment API voor Smart Pay vind je op Rabo Developer Portal ook de Rabo Smart Pay Merchant API Services. Die laatste is ontwikkeld na verzoeken uit de markt. Smart Pay downloadt namelijk transacties, maar daar zit een maximum van 30.000 per query aan. Voor een aantal ondernemers is dit niet genoeg. De merchant API services maakt het mogelijk om meer transacties op te halen én ze te filteren. Bijvoorbeeld op dag, merk, betaalkanaal of niet geslaagde transacties. Daar waar je binnen het dashboard van Rabo Smart Pay altijd alle transacties ziet, kun je met deze API de weergave customizen. Bijvoorbeeld als een klant niet wil dat medewerkers van winkel A de omzet van winkel B kunnen inzien.

Verbeteringen aan de API

De merchant API services krijgt binnenkort nog extra functionaliteiten. Zo wordt het mogelijk om in te bouwen dat het systeem refunds automatisch verwerkt. Een belangrijke feature waar veel retailers behoefte aan hebben. Daarnaast wordt het mogelijk om binnen de API betaalverzoeken (Rabo Betaalverzoek Plus) te automatiseren. Daarnaast komt er snel een Sandbox voor deze API. Tot slot werken we aan een volledig geautomatiseerde onboarding voor de merchant API services via het Smart Pay-dashboard, zodat je als developer snel aan de slag kunt.

Developer Portal