Backend API SmartPin maakt extern beheer SmartPin mogelijk

13 april 2021 16:53

Met SmartPin veranderen verkopers hun smartphone in een pinapparaat. Met de backend API SmartPin integreer je het beheer van SmartPin nu volledig in de eigen applicaties van verkopers. De API is te vinden op het Rabobank Developer Portal.

Bearded man in suit offers smartpin to woman

Frontend koppeling mogelijk

De SDK voor SmartPin bestaat al een poosje, en daarmee is een volledige frontendkoppeling mogelijk tussen de SmartPin en third party apps. Dankzij deze SDK kunnen verkopers vanuit hun eigen applicaties online en contantbetalingen initiëren. Met de backend API wordt nu ook volledig beheer van SmartPin vanuit eigen applicaties mogelijk.

SmartPin ín eigen software

Met deze API kunnen developers voldoen aan een belangrijke vraag van verkopers, namelijk de mogelijkheid om eigen software óp de SmartPin-app te bouwen. Voor hen betekent dit in de praktijk dat ze bijvoorbeeld SmartPin-overzichten van producten, gebruikers en transacties in hun eigen kassasysteem kunnen beheren en verwerken. Mooi voorbeeld is de mogelijkheid om transactieoverzichten direct te integreren in het eigen boekhoudsysteem. Voorheen moest die informatie eerst handmatig binnengehaald worden en daarna in de boekhouding worden verwerkt.

Simpel en veelzijdig

Binnenkort worden ook nieuwe features van de API uitgerold, met als belangrijkste de mogelijkheid om SmartPin in voorraadbeheersystemen te integreren. Overigens is deze API niet alleen voor verkopers een uitkomst. Ook developers zijn erbij gebaat, omdat de API makkelijk te gebruiken is. Met simpele calls en zonder al te ingewikkelde codes kunnen zij snel voldoen aan allerlei wensen van verkopers.

Developers Portal