Podcast ‘Nieuwe Knikkers’: alles over de embedded services van Rabobank

17 januari 2023 10:20

In de podcast ‘Nieuwe Knikkers’ bespreken vakidioten Arlette Broex en Gertjan Rösken het laatste fintech nieuws. Zo ook de vruchtbare samenwerking tussen Rabobank en Bizcuit en hoe dit de gebruikservaring voor ondernemers verbetert.

Een banner voor de Nieuwe Knikkers podcast

De samenwerking tussen Rabobank en Bizcuit heeft alles te maken met embedded services. Thomas Horn, innovatie strategy lead open banking bij Rabobank, legt uit dat Rabobank wil dat hun diensten voor mkb’ers makkelijker toegankelijk zijn. Dit betekent dat deze voortaan op niet-bancaire platformen beschikbaar worden, zoals in een app waarin ondernemers hun administratie doen. Je services embedden is dan ook niets anders dan je diensten op andere plekken aanbieden.

Luister hier de aflevering met Thomas Horn, innovatie strategy lead open banking bij Rabobank, en Gertjan Rösken, CEO van Bizcuit. Niet in de gelegenheid om te luisteren? Dit zijn de belangrijkste punten op een rij.

Ja, ik wil flexibele liquiditeit

Je raadt het misschien al, zo’n plek is Bizcuit. Een app die je als ondernemer veel gedoe bespaart met tools, omdat je toegang hebt tot al je tot al je bankrekeningen, documenten en betaalopdrachten. Of zoals Hessel Kuik, CEO van Bizcuit, zegt: het maakt het leven van ondernemers makkelijker. Een nieuw pluspunt van Bizcuit is Factuur Financiering. Je kunt nu een kortlopende lening aanvragen op basis van een uitstaande factuur aan een bedrijf of consument. Ideaal als je behoefte hebt aan flexibele liquiditeit. Voor als je bijvoorbeeld wilt profiteren van een inkoopvoordeel van je leverancier of als je extra geld nodig hebt om aan je betalingsverplichtingen te voldoen.

Binnen 24 uur op je rekening

Hessel legt in de podcast uit hoe het werkt. Zodra je door de onboarding van Bizcuit bent, ga je naar het kopje ‘financieren’ in de app en klik je op ‘verkoopfacturen’. Hier kun je een voorfinanciering aanvragen op de verkoopfacturen die je in de app hebt gemaakt of die in je boekhouding staan. Naast de factuur staat welk bedrag je meteen kunt krijgen. Selecteer je dit bedrag, dan krijg je een indicatief voorstel. Zodra je dit hebt ondertekend, is het aanvragen van je zakelijke krediet rond. Dit alles kost je niet meer dan vijf minuten. En het geld? Dat staat binnen 24 uur op je rekening.

Om van deze nieuwe dienst gebruik te maken hoef je geen klant te zijn van Rabobank. Elke ondernemer in Nederland is welkom. Zo is Factuur Financiering beschikbaar voor een breed publiek.

Toch benieuwd naar de aflevering van ‘Nieuwe Knikkers’? Luister het hier terug.