Bizcuit en Rabobank zetten nieuwe standaard voor Factuur Financiering

29 juni 2022 10:50

Ondernemers kunnen binnen de app van Bizcuit een factuur laten financieren, zonder dat ze voor de aanvraag een uitstap hoeven te maken naar de website van de bank. Dit helpt ondernemers groeien en past bij de belofte van Bizcuit om dé financiële toolkit voor ondernemers te zijn.

Vrouw met tablet aan eettafel

Leer meer over Bizcuit:

Financiering in 5 minuten

Ondernemers die de Bizcuit app gebruiken vinden in hun factuuroverzicht een button om een factuur te laten voorfinancieren. Met één klik staan de factuurgegevens ingevuld in de aanvraagflow. Het algoritme van Rabobank beoordeelt de financieringsaanvraag razendsnel terwijl een financieringsexpert meekijkt in het proces. Is alles in orde? Dan ontvangt de ondernemer direct het aanbod. Na akkoord, staat het geld binnen 24 uur op de rekening van de ondernemer.

Eerste volledig geïntegreerde Embedded Lending

Deze eerste volledig geïntegreerde Embedded Lending oplossing met Factuur Financiering zet de nieuwe standaard voor het afsluiten van leningen door mkb’ers: gemakkelijk online een voorfinanciering aanvragen met de zekerheid van een betrouwbare bank. En dat binnen het bekende softwarepakket waarmee de ondernemer dagelijks werkt.

Additionele service voor ondernemers

Het aanvragen van Factuur Financiering gebeurt volledig in het Bizcuit-platform. Ondernemers hoeven geen uitstap te maken naar een bankfiliaal of -website om daar vervolgens een aparte aanvraag te doen met de bijbehorende administratieve rompslomp. De benodigde data wordt vanuit Bizcuit, met toestemming van de ondernemer, automatisch gekoppeld. Hierdoor weet de ondernemer direct waar deze aan toe is. Bizcuit biedt deze extra service aan haar klanten en Rabobank verzorgt als financier de administratieve afhandeling.

“Ik vind het fijn dat er wordt meegedacht met de klant om financiële zaken te vereenvoudigen. Op deze manier kan ik overal eenvoudig mijn zaken doen,” zegt Erwin Nijhuis, medeoprichter van Workorange in Zutphen.

Over Bizcuit: alle tools geïntegreerd

Bizcuit neemt de frustraties van ondernemers weg die bij het bijhouden van de financiële administratie komen kijken en stelt ze weer in staat om zich te focussen op ondernemen. De applicatie brengt alle business tools die een ondernemer gebruikt samen in één app, van boekhouding tot salarisadministratie. Naast overzicht en inzicht heeft de ondernemer nu direct de mogelijkheid om werkkapitaal vrij te maken via Factuur Financiering.

‘Eenvoudig en snel een financieringsaanvraag doen op de plek waar je je zaken regelt, dat is de toekomst van Embedded Lending. Als bank nemen we de stap naar ondernemers. Samen met onze partners helpen we hen in hun groei’, vertelt Martijn Kwant, Head of Strategy & Innovation Business Clients Rabobank.

Volledige integratie zorgt voor een simpele en snelle gebruikservaring

De samenwerking met Bizcuit is een goed voorbeeld van volledige integratie van Embedded Lending. De ondernemer vraagt in het platform van Bizcuit een financiering aan. De in het platform beschikbare data wordt voor ingevuld zodat de gebruiker binnen 5 minuten de aanvraag kan voltooien. Pas na het aanvragen van een financiering komt de ondernemer in contact met de bank om het contract te tekenen.

“Met Rabobank Factuur Financiering kan elke ondernemer in Nederland in de Bizcuit app eenvoudig met één druk op de knop een financiering aanvragen. Of het bedrijf nu bankiert bij ABN AMRO, ING of Rabobank en met welk boekhoudpakket er ook gewerkt wordt. Hiermee bouwen Rabobank en Bizcuit voort op eerdere succesvolle samenwerkingen, en laten met deze nieuwe partnership weer zien dat door gezamenlijk innoveren ondernemers zich kunnen richten op groei.

De samenwerking laat zien dat de Rabobank wereldwijd voorop loopt op het vlak van open innovatie. De Rabobank biedt een krachtige en innovatieve Embedded Lending propositie. Bizcuit laat de kracht zien van het combineren van PSD2 betaaldiensten, koppelingen met boekhoud-pakketten en realtime documentverwerking waarmee nieuwe diensten eenvoudig te gebruiken zijn voor zakelijke klanten.”

- Hessel Kuik, CEO van Bizcuit.


Net als Bizcuit Factuur Financieren aanbieden?

Wil je graag meer informatie over Factuur Financieren of bespreken hoe deze dienst jouw platform kan versterken? Neem contact met ons op!