Bol.com biedt haar verkooppartners Kortlopende Financiering

13 juli 2022 11:09

Ondernemers die verkopen via bol.com kunnen profiteren van een kortlopende financiering. Bijzonder aan deze financiering is dat omzetdata van de verkoper wordt gebruikt als basis voor deze lening. Zowel de omzet bij bol.com als die van andere verkoopkanalen, zoals een eigen webshop of pinomzet uit een fysieke winkel, wordt meegenomen.

Flexibele financiering bol.com

Omzetdata versnelt het aanvraagproces

Geen jaarcijfers, business plannen of onderpand, maar omzetdata als onderliggende waarde bij het aanvragen van een financiering! Dit zorgt er voor dat verkopers binnen 5 minuten een financiering tot €100.000 kunnen aanvragen. Een PSD2 koppeling zorgt ervoor dat alle omzetdata wordt gedeeld. Omzetdata van bol.com, maar ook van andere kanalen zoals een eigen webshop of fysieke winkel met pin- en kassa omzet wordt herkend. Al deze omzet wordt gebruikt om te berekenen of de ondernemer in aanmerking komt voor een financiering en wat een verantwoorde hoogte hiervan is. Door dit snelle online proces weet een ondernemer in 5 minuten waar hij aan toe is en kan hij verder bouwen aan zijn bol.com winkel.

Directe verwijzing vergroot het gebruiksgemak

In deze samenwerking worden verkooppartners van bol.com vanuit het partnerplatform van bol.com verwezen naar het aanvraagproces van Rabobank. Hier wordt hen gevraagd de omzetdata te koppelen en zo kan er in 5 minuten een Kortlopende Financiering van €5.000 tot €100.000 worden aangevraagd. Verkopers kiezen zelf of ze een lening of krediet willen gebruiken. Een lening wordt binnen 12 maanden lineair afgelost terwijl het krediet flexibel kan worden opgenomen en afgelost binnen dezelfde periode.

De nieuwe standaard in de Nederlandse markt

Volgens Margeret Versteden, directeur Platform bij bol.com, is de samenwerking met Rabobank een volgende stap in de service voor partners. “Bol.com gelooft in de kracht van samenwerken, want alleen samen met de verkooppartners kan bol.com haar klanten de beste winkel(ervaring) bieden. Rabobank is hier op het gebied van financiering een mooi voorbeeld van. De verkoophistorie van bol.com partners kan ze nu helpen bij het verkrijgen van een flexibele lening die uniek is in de Nederlandse markt en die partners helpt om seizoenspieken makkelijker op te vangen.”


Meer weten over de integratievormen van onze innovatieve producten?