KatanaPIM en Rabobank: Eenvoudige financieringen voor ondernemers

17 januari 2024 11:00

De verschuiving naar een digitale, geïntegreerde economie brengt uitdagingen, maar ook verschillende groeikansen met zich mee. Bedrijven hebben de juiste tools nodig om zich in deze transitie staande te houden en te blijven groeien. KatanaPIM is zo'n tool. Het bedrijf werkt nu samen met Rabobank om financieringen direct vanuit hun platform aan te bieden.

KatanaPIM biedt eenvoudige financieringen voor ondernemers

Innovatie in productinformatiebeheer

KatanaPIM is een handige tool die alle informatie over producten op één plek houdt. Het helpt ondernemers om makkelijk alle details over hun producten bij te houden en bij te werken. Met KatanaPIM kunnen ondernemers deze informatie snel verzamelen, verbeteren en controleren. Zo zorgen ze ervoor dat de juiste gegevens op verschillende plekken, zoals online marktplaatsen, bij wederverkopers en partners, altijd kloppen en consistent zijn. Het gebruik van KatanaPIM bespaart ondernemers tijd en helpt hen om producten snel op de markt te brengen.

Verandering in de financiële sector

De financiële sector verandert, met een verschuiving naar leningen die direct vanuit platforms kunnen worden aangevraagd. Tegen 2030 zal ongeveer 30% van alle financieringen via niet-bancaire kanalen lopen. Dit zal vooral invloed hebben op de MKB-sector. Er wordt aanzienlijke groei verwacht door technologie ondersteunde manieren van lenen. Ook geautomatiseerde beslissingsprocessen dragen bij. Digitalisering wordt steeds meer geadopteerd door de MKB doelgroep.

Samen ondernemers helpen

KatanaPIM en Rabobank streven ernaar om ondernemers eenvoudige financieringsmogelijkheden te bieden voor hun bedrijfsgroei. Luc Smeets, Managing Director bij KatanaPIM, licht toe: "Wij zijn er om onze klanten te helpen groeien. Voor groei is vaak geld nodig. We streven naar naadloze integratie en gebruikersgemak op onze website. Onze focus ligt op de combinatie van digitalisering en groeiplannen, waarbij financiën een logische pijler vormen. Vandaar de samenwerking met Rabobank"

De impact op ondernemers

Samen helpen Rabobank en KatanaPIM ondernemers kansen te benutten op het moment dat deze zich voordoen, zonder dat financiële beperkingen een obstakel vormen. “Met deze samenwerking willen we ondernemers ondersteunen. De combinatie van financieringen van Rabobank en de functionaliteiten van KatanaPIM maakt het mogelijk voor ondernemers om toegang te krijgen tot het werkkapitaal dat ze nodig hebben om te groeien,” zegt Olaf ten Duis, Lead Embedded Lending bij Rabobank.

Luc verwacht met de samenwerking dezelfde snelheid en efficiëntie te bieden die al jaren op de particuliere markt worden gehanteerd: “Rabobank biedt flexibele oplossingen die aansluiten bij de wensen van de markt. Dit is wat ondernemers tegenwoordig verwachten. Net zoals mensen verwachten dat een pakketje dat vandaag besteld is, morgen in huis is, verwacht een ondernemer ook snelheid en efficiëntie. Een kans die zich nu voordoet, moet onmiddellijk gegrepen kunnen worden, vooral als het gaat om een investering. Dit kunnen wij ondernemers nu bieden,” zegt Luc.


Benieuwd hoe Rabobank Embedded Lending op jouw platform waarde toevoegt?

Onze partnership managers vertellen je er graag meer over!