Een sprong voorwaarts in e-commerce en financiering

1 februari 2024 11:00

De e-commercemarkt heeft een grote groei doorgemaakt, wat ook leidde tot ontwikkeling en innovatie . Hoe fijn is het bijvoorbeeld dat je als ondernemer jouw salesprocessen kan automatiseren? Dit en meer is mogelijk op het platform van EffectConnect. En met de toevoeging van Embedded Lending van Rabobank wordt dat nóg aantrekkelijker. Bart Vintcent, CEO en oprichter van EffectConnect, vertelt meer over de samenwerking.

Een spron voorwaarts in e-commerce

Innovator in online retail

Het platform van EffectConnect automatiseert operationele salesprocessen, waardoor verkopers op marktplaatsen zoals Bol.com efficiënter kunnen werken. “We maken het voor retailers mogelijk om zelf te bepalen welke producten ze aanbieden, onder welke voorwaarden en tegen welke prijzen. De focus ligt hierbij op winstgevendheid en efficiëntie, van orderafhandeling tot logistiek en prijsberekening. Met ons platform bieden we niet alleen operationele ondersteuning, maar ook waardevolle inzichten en analyses. Deze tools variëren van omzetevaluaties tot winstanalyses en helpen ondernemers hun productassortiment te optimaliseren.”

Financieringsoplossingen op maat

De samenwerking met Rabobank opent weer nieuwe deuren. “We zagen dat veel verkopers naast ons platform verschillende systemen en diensten gebruiken. Door de integratie met Rabo Embedded Lending kunnen onze gebruikers op een naadloze en efficiënte manier een financiering aanvragen, rechtstreeks vanuit ons platform. Deze stap biedt een antwoord op de groeiende behoefte aan financiering en cashflowbeheer in de e-commercesector. Uniek aan deze samenwerking is dat Rabobank, door het gebruik van slimme datapunten, in staat is om binnen enkele minuten financieringsduidelijkheid te geven. Zonder de noodzaak van jaarcijfers en liquiditeitsprognoses.”

De samenwerking tussen EffectConnect en Rabobank duidt volgens Bart op een belangrijke verschuiving in de online retailmarkt. “Door technologie en financiering te combineren, ontstaat een nieuwe dimensie van ondersteuning en efficiëntie voor online verkopers. Dit partnerschap is niet alleen een ant

Toekomstperspectief

EffectConnect ziet de samenwerking met Rabobank dan ook als een cruciale stap naar een geïntegreerd ecosysteem van oplossingen. “Ons doel is om verder te gaan dan het signaleren van problemen. We streven ernaar om onze gebruikers proactief de juiste oplossingen te bieden op het moment dat ze deze het meest nodig hebben.”

De integratie van Embedded Lending van Rabobank is volgens Bart nog maar het begin van de mogelijkheden. “ Als we zien dat iemand stijgende inkoopprijzen en volumes heeft, wat een gat in de cashflow kan veroorzaken, zouden we dit kunnen adresseren en de mogelijkheid van het aanvragen van een financiering kunnen voorleggen.”


Benieuwd hoe Rabobank Embedded Lending op jouw platform waarde toevoegt?

Onze partnership managers vertellen je er graag meer over!