Besparingen en financieringen voor horeca- en recreatieondernemers

5 april 2024 11:00

Horecaondernemers streven altijd naar de laagst mogelijke inkoopprijzen, of het nu gaat om energie, afvalverwerking of bijvoorbeeld betalingsverkeer. Procent ontzorgt ondernemers op dit vlak: ‘wij zorgen er jaar in, jaar uit voor dat zij profiteren van de meest gunstige inkoopprijzen.’ Daarbij is Procent inmiddels onderdeel geworden van Sodexo Entegra waardoor het een breder portfolio van diensten kan bieden. Eén van de uitbreidingen van hun service-aanbod, is het aanbieden van zakelijke financieringen zonder jaarcijfers via Rabobank. Oprichters Martijn Nolet, Martijn Hommes, Tom van Dreumel en CFO Danny Spee delen hun inzichten over Procent en de samenwerking.

Besparingen en financieringen voor horeca- en recreatieondernemers

Toegankelijke besparingen

Procent bundelt het inkoopvolume van meer dan 12.000 ondernemers, waardoor schaalvoordelen worden gecreëerd en (horeca)ondernemers profiteren van gunstige inkoopvoorwaarden en tarieven. De visie van Procent is om horecaondernemers te ontzorgen op alle vlakken. Van inkoopvoordeel op betalingsverkeer tot aan afvalverwerking, verzekeringen, een bypass op A-merken, koffie en nu ook financieringen, Procent streeft ernaar dé one-stop-shop te zijn voor de horeca. "Twaalf jaar geleden zijn we begonnen met het principe dat deelname aan het collectief gratis moest zijn voor horecaondernemers, en vandaag de dag is dat nog steeds het geval," zegt Martijn Nolet.

"Door ons grote inkoopvolume en product specifieke kennis realiseren wij niet eenmalig, maar jaar in, jaar uit de meest gunstige tarieven voor onze leden." voegt Tom toe. Een voorbeeld hiervan is hoe zij drie jaar geleden energie inkochten voor hun leden: "Drie jaar geleden hebben wij energie ingekocht voor onze leden op het dal van de markt en deze voor drie jaar vastgezet in een markt waarin de prijzen, mede door inflatie en corona, enorm stegen. Dit heeft horecaondernemers tienduizenden euro’s bespaard. Wij houden de energiebeurs (APX) dagelijks in de gaten en kunnen mede hierdoor en door het grote volume gunstigere inkooptarieven realiseren,” zegt Tom van Dreumel.

Nieuwe benadering van financiering

In samenwerking met Rabobank biedt Procent nu twee financieringsopties: een Zakelijke Lening zonder jaarcijfers en een Zakelijk Krediet zonder jaarcijfers. Leden van Procent kunnen nu dus eenvoudig een zakelijke financiering van Rabobank aanvragen zonder dat ze een rompslomp van documenten hoeven aan te leveren. Daarbij kunnen zij binnen 48 uur het geld al op hun rekening ontvangen. “Wij kennen de horecamarkt goed en weten wat er speelt door dagelijks in contact te zijn met horecaleveranciers en restaurateurs. Hierbij is het ons opgevallen dat ondernemers soms niet weten hoe ze bepaalde zaken kunnen financieren. Hier willen we ze samen met Rabobank graag bij helpen,” Zegt Martijn Nolet.

De consultants van Procent informeren en ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes voor financieringen. Martijn Hommes benadrukt: "Of het nu gaat om het overbruggen van liquiditeitstekorten of het financieren van nieuwe investeringen, we willen dat onze leden weten dat ze via Procent toegang hebben tot betrouwbare en flexibele financieringsopties. Met Rabobank hebben we de juiste partner gevonden."

Danny benadrukt het uiteindelijke doel: "Ondernemers ontzorgen zodat zij zich volledig kunnen richten op het verwennen van hun gasten en de creatieve aspecten van hun bedrijf, dat is ons doel. Het aanbieden van financieringen is een mooie aanvulling op ons aanbod en helpt ons onze leden nog beter te ontzorgen."

Better together

De samenwerking tussen Rabobank en Procent is gebaseerd op een gedeelde visie voor het ondersteunen van ondernemers. "Better together," zeggen de oprichters van Procent. "Dat sloeg eerst op ons, broeders die samen horecaondernemers verder wilden helpen, maar het gaat verder dan dat. Als je inkoopvolumes van klanten bundelt, krijg je samen ook meer voor elkaar. Ook het samenwerken met partners als Rabobank valt hieronder. Samen kunnen we de horecaondernemers nóg beter helpen," zegt Tom. “Wij streven altijd naar een win-win-win situatie. De horecaondernemer profiteert, Rabobank profiteert, en als zij succesvol zijn, profiteren wij ook,” vult Martijn Hommes aan.


Benieuwd hoe Rabobank Embedded Lending op jouw platform waarde toevoegt?

Onze partnership managers vertellen je er graag meer over!