Samen goed werkgeverschap nog meer mogelijk maken

11 juni 2024 12:00

Risikoloos, platform op het gebied van loonadministratie en verzekeringen, werkt samen met Rabobank om werkgevers te voorzien van veilige en betrouwbare oplossingen voor loonadministratie en financiering. Bernd Röttgering, productmanager van Risikoloos, vertelt meer over deze samenwerking en de voordelen voor werkgevers en werknemers.

Samen goed werkgeverschap nog meer mogelijk maken

All-in oplossing

"Risikoloos is ontstaan vanuit de behoefte om werkgevers te ondersteunen bij het veilig en verantwoord verlonen van hun medewerkers”, legt Bernd uit. “Met Risikoloos bieden we een all-in factor voor klanten die medewerkers zelf willen verlonen, volledig verzekerd voor ziekte, ARBO en verzuim, met voorzieningen voor transitievergoeding en ontslag."

Risikoloos bedient diverse sectoren, van horeca en logistiek tot bouw en detailhandel. "Wij zien een enorme verschuiving van payroll naar traditioneel verlonen," zegt Bernd. "Risikoloos is op dit moment de enige partij die dit tegen één all-in tarief aanbiedt, inclusief alle verzekeringen en voorzieningen. Dit zorgt voor een risicoloos werkgeverschap, waarbij de medewerker gewoon bij de werkgever in dienst is, maar met alle zekerheden van een commerciële payroll."

De meerwaarde van Embedded Lending

De samenwerking met Rabobank helpt Risikoloos bij hun doelen. "We zijn in aanraking gekomen met Rabobank voor het financieringsdeel", vertelt Bernd. "Bij een commerciële payroller worden de medewerkers altijd betaald, ongeacht of de klant de factuur heeft voldaan. Onze samenwerking met Rabobank biedt een extra voordeel: klanten kunnen snel en eenvoudig een lening aanvragen om hun loonkosten te dekken. Dit werkt via een leningvariant met een looptijd tussen 12 en 60 maanden, of een kredietvariant voor Rabobankklanten. Ondernemers kunnen dit direct vanuit onze Dossier Online softwareomgeving aanvragen. Dit helpt ons enorm, want werkgevers kunnen zo altijd hun verplichtingen naar hun werknemers blijven nakomen, zelfs in financieel uitdagende tijden."

Goed werkgeverschap

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen Risikoloos en Rabobank is de mogelijkheid voor werkgevers om financiering aan te vragen voor loonbetalingen. "In ons systeem creëren we een soort voorschotnota die via een geautomatiseerd systeem wordt betaald. Als een klant zijn voorschotnota niet kan betalen, kunnen we via Rabobank financiering verstrekken, waardoor de medewerkers toch op tijd hun loon ontvangen", legt Bernd uit.

"Goed werkgeverschap is een fluitje van een cent, luidt ons motto”, zegt Bernd. Het betekent dat mensen op tijd betaald worden en goed verzekerd zijn. Risikoloos biedt dit aan werkgevers en werknemers. Samen met Rabobank zetten we een stap extra om goed werkgeverschap nog beter mogelijk te maken."


Benieuwd hoe Rabobank Embedded Lending op jouw platform waarde toevoegt?

Onze partnership managers vertellen je er graag meer over!