Female entrepeneur behind laptop in shop surrounded by children's clothes and dolls on shelves

Extra opties voor webshops met Rabo Smart Pay Merchant API Services

Via het dashboard van Rabo Smart Pay kiezen ondernemers voor al hun verkooppunten de gewenste betaaloplossing. Met de Rabo Smart Pay Merchant API Services is het mogelijk om Smart Pay nog verder te personaliseren naar de wensen van je opdrachtgever.

Meer transacties mogelijk

Naast de online payment API voor Smart Pay vind je op Rabo Developer Portal ook de Rabo Smart Pay Merchant API Services. Die is ontwikkeld na verzoeken uit de markt. Smart Pay downloadt namelijk transacties, maar daar zit een maximum van 30.000 per query aan. Voor een aantal ondernemers is dit niet genoeg. De merchant API Services maakt het mogelijk om meer transacties op te halen én ze te filteren. Bijvoorbeeld op dag, merk, betaalkanaal of niet geslaagde transacties. Je kunt ook de weergave van transacties customizen met deze API. Bijvoorbeeld als een klant niet wil dat medewerkers van winkel A de omzet van winkel B kunnen inzien. Tot slot verwerkt het systeem automatisch refunds. Een belangrijke feature waar veel retailers behoefte aan hebben.

Verbeteringen aan de API

De merchant API services krijgt binnenkort nog extra functionaliteiten. Zo wordt het mogelijk om binnen de API betaalverzoeken (Rabo Betaalverzoek Plus) te automatiseren. Daarnaast komt er snel een Sandbox voor deze API. Tot slot werken we aan een volledig geautomatiseerde onboarding voor de merchant API services via het Rabo Smart Pay dashboard, zodat je als developer snel aan de slag kunt.

OK tankstations hebben overzicht dankzij API Rabo Smart Pay

Bij de verschillende tankstations van OK door het hele land zijn er dagelijks enorm veel transacties. Hoe houd je vervolgens het overzicht over alle boekingen? En hoe zorg je ervoor dat dit werk niet meer handmatig gebeurt? De oplossing bleek een koppeling van Rabo Smart Pay via een API met de systemen van OK. Bekijk de video waarin Lilian Roelofsen (manager binnendienst OK) hier meer over vertelt.