Beluister alle podcast's over Open Banking hier

Duik in de Wereld van Open Banking

Open Banking verandert het financiële landschap. Deze innovatie biedt controle over financiële data, opent de deur naar gepersonaliseerde bankdiensten en voedt de opkomst van nieuwe fintech-oplossingen. Ben je benieuwd naar hoe dit alles werkt en wat het voor jou kan betekenen? Luister dan naar onze serie podcasts over open banking, waar verschillende experts de impact, kansen en toekomst van deze ontwikkeling in de financiële wereld bespreken. Ontdek de toekomst van de financiële wereld.

Open Banking podcasts

How will Embedded Services change banking as we know it? - Nico Strauss (Rabobank)

In de podcast "Open Banking Today and Tomorrow" van Rabobank, gepresenteerd door Nico Strauss tijdens Money20/20 in Amsterdam, worden de transformatieve effecten van open banking en instant payments in de financiële sector uitgelicht. Nico benadrukt de samensmelting van technologische vooruitgang en regelgeving die samenwerken om betere klantreizen mogelijk te maken. Dit maakt financiële diensten toegankelijker en handiger voor klanten, waardoor een significante verschuiving plaatsvindt van traditionele, gesloten bankmodellen naar open en geïntegreerde systemen.

Verder bespreekt hij ook de opkomst van regtech (Regulatory Technology), technologieën die oplossingen bieden voor het naleven van regelgeving binnen financiële instellingen. Hij benadrukt het toenemende belang van samenwerking binnen de financiële sector. In een landschap dat gekenmerkt wordt door open banking, is samenwerking met verschillende partners essentieel om competitief te blijven en te innoveren.

Een klantgerichte benadering staat centraal in Nico’s visie. Het is belangrijk om klantproblemen te begrijpen en op te lossen, in plaats van enkel producten aan te bieden. Dit heeft ook invloed op het concurrentielandschap, waarbij banken meer moeten samenwerken en integreren met diverse spelers.

API's spelen een cruciale rol in de implementatie van open banking. Deze moeten toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn voor developers, wat een mentaliteitsverandering binnen banken vereist. Nico benadrukt ook het belang van data privacy en het behoud van vertrouwen in een opener financieel landschap.

Tot slot deelt Nico zijn visie op de toekomst van financiële diensten, waarbij hij het belang van partnerschappen en klantgerichte innovatie benadrukt. De combinatie van geavanceerde technologieën zoals AI met open banking belooft een toekomst van verbeterde financiële diensten. Deze podcast biedt een uitgebreid inzicht in de huidige trends en toekomstige kansen binnen de sector van open banking.

What Are Identity Services? - Thijs Vink (Signicat) & Reinier Smulders (Rabobank)

The Dutch embedded landscape in a globalized world - Iris Stassen (Deloitte)

Rabo Embedded Services aanbieden als partner

Upgrade jouw platform met Rabo Embedded Services en kijk hoe onze oplossingen meerwaarde bieden aan jouw bedrijf. Laten we onze krachten bundelen en samen een nog completer aanbod voor jouw klant creëren.