Goed isoleren bespaart

Sectorcollectief Duurzaam Wonen opgericht

Samen met bijna 60 bedrijven en instanties uit de hypotheekmarkt slaan wij de handen ineen om de verduurzaming van de Nederlandse koopwoningmarkt te versnellen. Hiervoor hebben we het Sectorcollectief Duurzaam Wonen opgericht. Samen gaan we hypotheekadviseurs in Nederland opleiden tot Adviseur Duurzaam Wonen.

Illustratie carbon farming

In 2019 ontwikkelden we samen met CMIS Franchise de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen. “Het enthousiasme dat bij ons ontstond, wilden we graag delen met anderen in de branche,” benoemt Floor van Workum, initiatiefnemer van het sectorcollectief en CEO van Vista Hypotheken. “Het verduurzamen van woningen is een gezamenlijke maatschappelijke uitdaging. Ik ben verheugd dat we er als branche in slagen hier gezamenlijk de schouders onder te zetten.”

Een relatiemanager en een intermediair in gesprek

Volg de opleiding ‘Erkend Adviseur Duurzaam Wonen'

Ben jij ook op zoek naar praktische handvatten om verduurzaming mee te nemen in het hypotheekgesprek? Met deze opleiding van Dukers&Baelemans leer je hoe je dit kunt integreren in ieder gesprek. De opleiding is geaccrediteerd door SEH en na het examen behaal je 3 PE punten. Tot slot mag je na afronding de titel “Erkend adviseur duurzaam wonen” voeren.

Informeer klanten proactief over de mogelijkheden

Door de coronacrisis is een deel van de klanten mogelijk onzeker geworden over hun financiële toekomst en hebben andere zorgen dan het verduurzamen van hun woning. Maar er zijn ook klanten die juist dit moment aangrijpen om hun huis te verbeteren. Zeker in een tijd waarin we veel thuis zijn, is meer wooncomfort en een lagere energierekening erg interessant. Door huizenkopers proactief te informeren over de mogelijkheden en kosten van verduurzamen tijdens het kooptraject, wordt een verhuizing mogelijk aangegrepen om concrete duurzaamheidsplannen te maken. Financieel adviseurs zijn hierin van essentieel belang, want alleen samen zetten we de verduurzaming van de woningmarkt in gang.

homeQgo HuisScan

De eerste stap naar een duurzamere woning is ontdekken waar de mogelijkheden zitten. De gratis, online tool van homeQgo geeft inzicht in de verduurzamingmogelijkheden van de woning. Het biedt uitgebreide informatie over aanpassingen en subsidies en het helpt de klant met het vinden van een betrouwbare vakspecialist in de buurt. Een handige tool om samen met je klant te doorlopen tijdens het adviesgesprek.

Samenwerken met de Rabobank

Nog geen aansluiting bij Rabobank maar wel geïnteresseerd?

phone

Hulp nodig?