Blog dienstverlening, Kishan Ramkisoensing

Kishan Ramkisoensing

Ontwikkeling van talent in competitieve tijden

Wellicht heeft u de afgelopen tijd ook de resultaten van diverse arbeidsmarktonderzoeken voorbij zien komen, waaronder Hays Global Skills Index 2014 en ADP: HR Trends 2014-2015. Op dit moment zorgen twee belangrijke ontwikkelingen voor toenemende concurrentie voor talent. Ten eerste is er sprake van een nijpend tekort aan hoogopgeleid personeel waaronder ICT'ers en technici. Daarnaast groeit de flexibilisering van juist deze groep. Beide ontwikkelingen vragen oplossingen van u als uitzender en/of detacheerder.

Doorlopende ontwikkeling

De juiste medewerker op de juiste plaats en op de juiste tijd is van oudsher uw verdienmodel. Bovengenoemde ontwikkelingen vragen wellicht enige aanpassing van uw dienstverlening. Upgrading van de arbeidsmarkt, onder andere door digitalisering, en flexibilisering zorgen voor toenemende concurrentie tussen organisaties voor dezelfde medewerkers. Men verwacht ook dat de vraag naar, onder andere analytisch, hoogopgeleid personeel blijft groeien. Aangezien de vraag groeit en het aanbod relatief gelijk blijft, verlangt dit een doorlopende ontwikkeling van medewerkers en organisaties. Deze opleidingsrol kunt u goed invullen in samenwerking met uw opdrachtgevers.

Samenwerking

Via strategische samenwerkingsverbanden met uw opdrachtgevers wordt het mogelijk om medewerkers op te leiden en ze tegelijkertijd in te zetten. Zo wordt hun huidige kennis en kunde benut en tegelijkertijd gewaarborgd voor de toekomst. De transitie naar bijvoorbeeld toenemende automatisering gaat geleidelijk en hierin volgen sectoren en ondernemingen elkaar op. Door een goede mix van samenwerkingsverbanden van opdrachtgevers in verschillende fases is het mogelijk om medewerkers continu uitdagende trajecten aan te bieden. De bemiddeling en plaatsing bij de verschillende ondernemingen loopt hierbij via uw organisatie.

Flexibilisering

Ook de flexibilisering van de arbeidsmarkt vraagt om een aanpassing van de dienstverlening. Het is van toegevoegde waarde als u goed weet welke projecten en opdrachtgevers een zzp'er heeft gedaan en gehad (track & trace).Als externen op het juiste moment worden ingezet, kan dat leiden tot kostenreductie en een kortere time-to-market. En dit is van essentieel belang in onze zeer competitieve economie.

Wij zijn erg geïnteresseerd in uw ervaringen met strategische samenwerkingsverbanden. Heeft u al concrete toepassingen die u met ons wil delen?

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 9 oktober 2014