Blog dienstverlening, Sjuk Akkerman

Sjuk Akkerman

Maximaal profiteren van de groei van ICT?

Advocaten, accountants, uitzenders - als sectormanager spreek ik dagelijks allerlei dienstverleners. En bij allemaal zie ik de rol van ICT toenemen. Iets wat overigens evengoed geldt voor sectoren als retail, horeca, transport en industrie. Maar hoe kunt u als ICT-ondernemer maximaal profiteren van die groeiende vraag naar ICT? Door meer samen te werken! Zowel met klanten als met andere partijen in de keten.

Succesvol door samenwerking!

Zo bezocht ik laatst een ondernemer die actief is in de hostingsector. Zij werken samen met IT partners en SAAS partijen en bieden allerlei diensten aan zoals hosting van complexe webshops en KA omgevingen met 5000+ werkplekken met zware SAP applicaties. Deze oplossingen bieden ze niet zelf aan bij de eindklant, maar via een partnership. Daarnaast ondersteund dit ICT bedrijf hun partners en eindklanten met de migratie van hun on-premise omgeving naar hun platform. Ze bieden hiermee een grote toegevoegde waarde voor de IT partners en eindklanten die deze kennis zelf niet in huis heeft. Door samen te werken speelt de onderneming goed in op de wensen van de eindklant: namelijk één aanspreekpunt en het leveren van een totaaloplossing. Daarnaast heeft de ICT onderneming door samen te werken nieuwe en meer klanten kunnen bereiken zonder enorm te hebben moeten investeren in verkoopkracht. De keuze voor samenwerking heeft deze onderneming zeker geen windeieren gelegd!

Geïntegreerde ICT-oplossingen

Als ICT-onderneming heeft u klanten veel te bieden. Laat dat ook zien, en geef klanten inzicht in de besparing die mogelijk is door een investering in ICT. Wees een dienstverlener die dicht bij de klant staat, zich in diens wensen verdiept, duidelijk communiceert en het implementatietraject zo kort mogelijk houdt. Klanten verwachten dat zij ontzorgd worden met laagdrempelige én geïntegreerde ICT-oplossingen die helemaal aansluiten bij hun specifieke wensen. Kunt u dit bieden, onder meer door samenwerking op te zoeken? Dan bent u uitstekend toegerust om te profiteren van de groeiende vraag!

Speciaal voor u als ICT ondernemer organiseert de Rabobank een uniek managementprogramma waarbij u samen met collega-ondernemers aan de slag gaat met relevante thema’s in uw branche.

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 6 november 2014