Blog Horeca en Recreatie, Martijn Rol

Martijn Rol

Nog geen herfstplannen?

Doe mee met de miniMasters Horeca & Recreatie!
Ik schrijf deze blog terwijl buiten de spreekwoordelijke mussen dood van het dak vallen. Met bijna subtropische temperaturen staan uw en ook mijn hoofd totaal niet naar de herfst, laat staan naar komende winter. Toch wil ik u nu al vragen om éven na te denken over uw najaarsplannen. Mocht u namelijk nog een gaatje vinden in uw drukke agenda, dan is onze masterclass voor ondernemers in de leisure wellicht interessant voor u.

Verkorte masteropleiding voor DGA’s

Als ondernemer in de horeca-en-recreatiesector wordt u momenteel waarschijnlijk maximaal uitgedaagd. Daarbij maakt het niet uit in welk segment u actief bent of op welke doelgroep u zich richt. Of u nu in de top van de markt opereert en een vier- of vijfsterrenhotel exploiteert, of druk bezig bent om het alle gasten op uw schitterend aan de kust gelegen camping naar de zin te maken. De uitdagingen zijn allen even divers en vaak is het keihard werken om elke dag weer een uitstekend product tegen een goede prijs in de markt te zetten.

De consumentenbestedingen staan ook dit jaar weer onder druk, terwijl in nagenoeg alle branches de concurrentie toeneemt. Tel daar de toenemende regelgeving en verzwaarde eisenpakketten vanuit overheid, banken en leveranciers bij op en ik neem met een eerbiedwaardige buiging mijn hoed voor u af. Als ondernemer moet u nagenoeg óveral verstand van hebben; vergunningstrajecten, bouwcoördinatie, allergenenwetgeving, financials, marketing, online verkoop, strategisch denken, bedrijfsoverdracht, belastingen, Arbowetgeving, cao-normen … noem maar op! Als Rabobank proberen wij u een klein beetje te helpen door een verkorte masteropleiding aan te bieden, speciaal voor DGA’s in de Horeca & Recreatie.

Schrijf u in!

Komende herfst, op 27 oktober is de eerste sessie, organiseren wij de miniMasters Horeca & Recreatie. In acht (middag)sessies, die elk vier uur duren, wordt nader ingegaan op diverse voor u relevante thema’s. Denk aan financials, innovatie, marketing, strategie, HRM, samenwerking, persoonlijk leiderschap, enzovoort. Dit alles gedoceerd door hoogleraren die gespecialiseerd zijn in het specifieke onderwerp en de vertaalslag kunnen maken naar de dagelijkse praktijk. Het streven is om een gemêleerde groep te vormen van zo’n twintig ondernemers. Naast alle praktische kennis creëert u dus meteen een landelijk netwerk van ervaren leisure-ondernemers om ook in de toekomst kennis en ervaringen mee te delen!

Meer informatie vindt u op onze website en in de brochure (PDF).

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 31 juli 2014