Blog industrie, Christel Klein Haarhuis

Christel Klein Haarhuis

Too good to be true?

Een concurrentievoordeel behalen door het inzetten van de Rabobank? Dat klinkt ‘too good to be true’! Toch is het een waargebeurd verhaal bij een wereldwijd opererend industrieel bedrijf dat grote installaties afzet.

De producten van dit bedrijf zijn innovatief, maar bevinden zich in een competitieve markt. De gemiddelde omvang van deze installaties varieert tussen € 250.000 en € 3 miljoen. De installaties worden geëxporteerd en verkocht aan verschillende afnemers.  Eén grote afnemer, die sterk stuurt op financiële ratio’s (zoals ‘leverage ratio’s’ en ‘maximale investeringsniveaus’), wil een financieringsoplossing bij deze aankopen. Die vraag wordt door de Rabobank en relatie met beide handen aangepakt door niet alleen naar één specifieke transactie te kijken, maar ook naar de toekomstige deals. Zo richt de Rabobank een ‘export-finance-lijn’ in, gebruikmakend van een Atradius-dekking (oftewel staatsgarantie). Deze oplossing  maakt het mogelijk dat de koper de installaties pas na een aantal jaar hoeft te betalen en zorgt ervoor dat de aankoop de financiele ratio’s en liquiditeitspositie op de korte termijn niet raakt. De verkoper ontvangt zijn inkomsten tegen normale betalingscondities.

Groot concurrentievoordeel

De export-finance-lijn is zo’n succes dat relatie merkt dat de opdrachten nu sneller aan hem gegund worden tegen betere marges. Concurrenten kunnen dit product met deze financieringsoplossing niet bieden, omdat de meeste banken in Nederland geen export-finance-lijnen inrichten die kleiner zijn dan € 10 miljoen.  Door dit product ontstaat een veel nauwere samenwerking tussen koper en verkoper.  Dit concurrentievoordeel wordt dus mede gerealiseerd door de Rabobank.

Ook voor het zaken doen in voor u ‘nieuwe’ landen kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn graag bereid om deze landen en de internationale mogelijkheden met u te bespreken.

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 4 decemer 2014